Aktuelt.org

Blogg om dagsaktuelle nyheter!

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Politikk

La diktatorene få asyl i Norge!

E-post Skriv ut PDF

I araberdiktaturene er det fullt opprør. I Egypt og Tunisia har sittende ledere allerede gitt fra seg makten mer eller mindre frivillig.

Jeg tror at grunnen til at diktatorene tviholder slik på makten skyldes 3 ting. For det første liker de maktfølelsen, for det andre har de enorme formuer de risikerr  miste og for det tredje er de ikke minst  redd for å bli stilt for retten for sine handlinger over flere tiår som diktator.

Jeg tror at dersom diktatorene får amnesti samt beholde en del av formuen sin er to av tre problemer løst. Det moralske med dette kan selvfølgelig diskuteres men når alternativet er blodbad slik det nå allerede er i Libya er det et alternativ som er verdt å vurdere. Hvorfor kan ikke oljenasjonen Norge smelle til og tilby dem asyl i Norge? For et første er det ressurspersoner og i en trygg "pensjonisttilværelse" i Norge vil de neppe gjøre en flue fortred...

 

Hva om en pedofildømt tok dekning i ei kirke?

E-post Skriv ut PDF

I Norge har det utviklet seg en merkelig kultur om at kriminelle og andre som søker beskyttelse mot politiet og myndighetene kan oppholde seg i en kirke uten at politiet går inn og pågriper dem. Dette har de siste tiårene til stadighet blitt brukt av asylsøkere som skal kastes ut av landet. Den dagsaktuelle saken med Etioperne som oppholder seg i domkirken i Oslo har fått Frp til å ta tak i denne merkelige kulturen ved å ta til orde for at politiet skal gå inn i kirken å pågripe dem.

Hva om en pedofilidømt eller drapsdømt søkte tilflukt i en kirke? Ville de få samme vern/ beskyttelse?

Eller hva om det moskeene, kan de tilby samme vern av asylsøkere som kirken? Hvis nei, hvorfor ikke? Hvis ja, hvorfor har ikke muslimene bygget kjempehaller de kaller moskeer for å ta imot alle muslimer som skal kastes ut av landet?

Jeg bare spør for å få folkt til å innse hvor idiotisk hele opplegget er.

 

Huff! Treholtsaken på nyhetstoppen igjen...

E-post Skriv ut PDF

Atter en gang preger Treholtsaken nyhetsbildet i Norge. I dag er nyheten om at hemmelighetsstemplede dokumetner fra dommen skal nedgraderes slik at de blir offentlig tilgjengelig.

Det hadde vært morro med noen målinger om hvor mye splateplass denne saken har fått de siste 25 årene og samtdig noen spådommer om hvor mye plass den vil få de neste 25 årene...

 

Storm i vannglass!

E-post Skriv ut PDF

Afghanistan soldatene og vetaranene har fått mye spalteplass det siste halvåret. Mye fordi de mener at norske myndigheter ikke følger opp med nok støtte både under og etter tjenestegjøringen og spesielt for dem som har blitt såret.

I dag følges dette opp av legen som mener han er dårlig fulgt opp og påstår at forsvaret har forsøkt å stoppe han i å gå til media. Så lenge det ikke tys til trusler synes jeg det er helt greit at forsvaret kontaker han for å forsøke å løse saken i stillhet. Ellers i rettsamfunnet belønnes jo slike forsøke på å komme til enighet. Synes rett og slett dette er en gedigen storm i et vannglass.

Jeg støtter Norges deltagelse i Afghanistan og de norske soldatenes kamp om riktig behandling og tilstrekkelig støtte men denne saken fikk ufortjent for mye spalteplass. Ikke glem oppe i det hele at ingen tvinges ned i krigen.

 

Mubarak har nok helt rett!

E-post Skriv ut PDF

Egypt sin fortsatt sittende president går nå ut og forklarer at han gjerne vil gå av men at han frykter det komplette kaos i landet dersom han gjør det nå. Et land han tross alt har brukt 30 år av sitt liv på bygge opp/ bryte ned avhengig av hilke øyne man ser med.

Jeg er helt enig med Mubarak. Historien har vist flere ganger at slike omveltninger ikke må få gå få fort da slike land ikke klarer å hjåndtere overgangen godt nok med påfølgende fare for å bli et anarki eller enda verre hjemsted for en lovlig valgt ytterliggående regjering. For Egypt sin befolknings sin del håper jeg de har Mubarak sitte til høsten. Han har uansett ikke noe fremtid og jeg tviler på at han ikke vil gå av.

 


Side 2 av 8

Antall besøkende

Vi har 93 gjester her nå