Aktuelt.org

Blogg om dagsaktuelle nyheter!

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Politikk

Hadde politiet jobbet istedetfor å klage hadde problemet vært løst!

E-post Skriv ut PDF

Daglig kommer det frem nyheter i media om hvordan politiet svikter sine oppgaver. I dag kan VG opplyse at 3 av 10 ikke stoler på at de får hjelp fra politiet ved behov.

Min mening er at poltiet er mange nok. Problemet ligger i ressursbruken. Det bruker jo mer tid på klage på ressursmangel i steden for å jobbe. Det hjelper ikke med flere mann dersom alle seter seg ned for å klage. En annen ting er at på byga må politiet gjøre mye papirarbveid fordi de også fungerer som namsmann. Det vil friogjøre mye ressurser dette dette settes utenfo politiet. Fangetransport bør også kunne utføres av andre, hva med vaktselskap?

Få 4 uker med Dagsavisen levert hjem - helt gratis!!

Hos Santander kan du låne 250 000 kroner uten å stille sikkerhet, til en rente fra 11,5% (12,6% eff). Klikk her for å søke nå

 

Høyre blir valgets store vinner!

E-post Skriv ut PDF

De siste ukers meningsmålinger viser det jeg har trodd og håpet på i hele sommer. Høyre er på full fart oppover og kommer til å gjøre et brakvalg.

Jeg tror ennå ikke at toppen er nådd og tror partiet kan ta hele 3-4 prosentpoeng flere stemmer. Mye av dette tror jeg skyldes at partiet hele veien har holdt seg til tradisjonell Høyrepolitikk og ikke har latt seg rive helt med i den tåpelige koaliasjons debatten men har holdt dørene åpne for flere alternativer.

 

Skolevalgenes betydning er oppskrytt!

E-post Skriv ut PDF

Det sies at skolevalgene gir en god pekepinne på hvordan det endelige valgresultat vil bli. I årets skolevalg skal det ifølge VG og Dagbladet være forholdsvis jevnt  mellom AP og FRP som de to største partiene.

Selv mener jeg at betydningen av skolevalgene er oppskrytt. Det er en gjeng med unger som enten stemmer det foreldrene stemmer på eller det som det er kult å fortelle vennene etterpå at de stemte på. Kun et fåtall har gjort seg opp en reel mening basert på en fornuftig gjennomgang av partiprogrammene. Dessuten har skoleungdom andre prioriteringer iforhold til den voksne stemmebrettigede befolkningen. Dette viser seg ofte i at partiene på ytterkantene får en større prosentandel av stemmene.

Joda, det kan muligens fanges opp noen trender i skolevalgene, jeg mener imidlertid at dette mye enklere kommer frem i en god gammeldags galup måling blandt stemmeberettigede.

 

Hvorfor kan ikke politikerne konsentrere seg om egen politikk og prate eventuell koalisjon etter valget?

E-post Skriv ut PDF

Årets valgkamp preges av koalisjonsprat på en måte jeg aldri kan huske vi har vært i nærheten av tidligere. De rødgrønne elsker åpenbart sine fargerike koalisjon så sterkt at det nesten ikke er snakk om å vinne valget på egenhånd, selv ikke AP. Den borgerlige siden er jo et kapittel i seg selv med noen som vil sammarbeide med noen mens andre ikke vil sammarbeide med  FRP o.s.v.

Jeg savner et parti i Norge som går ut og sier de vil vinne valgkampen alene. Umulig vil mange si. Nei, det er bare å få nok stemmer og det får de partiene som har guts til å tenke anderledes. Hadde f.eks. FRP gått sterkt ut med med at hovedmålet er å vinne valget ville de nok ha scoret stort på dette. Kanskje ikke nok til å få en flertallsregjering men nok til en mindretallsregjering eller koalisjon med bare Høyre. Så kan Sponheim sitte for seg selv og holde seg for nesen.

Få 4 uker med Dagsavisen levert hjem - helt gratis!!

 

Inkompetanse i det offentlige!

E-post Skriv ut PDF

Sensasjonjournalistene i VG har i kveld laget en sak med overskriften "Glemte å forsegle konvolutten- 30 mister jobben". Kort fortalt er det et rehabiliteringssenter i Trøndelag som glemte å forsegle en konkovolutt, noe reglene tilsier skal gjøres, i forbindelse med en lukket anbudsrunde angående fornyelse av kontrakt med det offentlige.

Dette viser god gammel norks inkompentase i det offentlige og er et glimrende eksempel på at det er på tide med en vorgerlig regjering i dette landet. Her demonstres innkompetanse i alle ledd, både hos søker som ikke klarer å følge anbudsreglene og ikke minst Helse Midt Norge som ikke klarer å håndtere situasjonen forebyggende da de ganske tidlig bør ha oppdaget blemmen og funnet en levelig løsning på problemet.

Og VG: Dere kunne vel kanskje tatt med at de 30 arbeidsplassene dukker opp ikke så alt for langt unna hos vinneren av anbudsrunden, så noen nasjonal katastrofe er det vel uansett ikke snakk om. Men selvfølgelig kjedelig for dem det gjelder.

Få 4 uker med Dagsavisen levert hjem - helt gratis!!

 


Side 8 av 8

Antall besøkende

Vi har 94 gjester her nå