Aktuelt.org

Blogg om dagsaktuelle nyheter!

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Politikk

Se og lær Norge!

E-post Skriv ut PDF

VG kan i dag "avsløre" at de to norske jentene som er dømt for narkotikasmugling i Bolivia jobber med å stryke klær i fengselet for å korte ned på straffen.

Uten å ta stilling til selve saken og rettergangen i dette tilfellet vil jeg heller be norske myndigheter se og lære. Det gamle ordtaket "lediggang er roten til alt ondt" er ikke tatt ut av luften. Man blir ikke mindre kriminell av å sitte å se i taket på ei celle og prate med psykologenm ei gang eller to i uken. Hardt fysisk arbeid derimot kan få de fleste inn på bedre tanker. På meg virker det derimot at det er kun personer som er dømt for små bagateller som får en slik gyllen mylighet til å komme på bedre tanker i dette landet. Se og lær av Bolivia!

Trenger du nytt kredittkort?

 

Skal personer som har opplevd urimelig rettergang sitte i Norske fengsler?

E-post Skriv ut PDF

I dag faller det atter en ny dom i den såkalte Kongo saken hvor Tjostolv Moland og Joshua French sitter på tiltale benken. Det herskser liten tvil om at de atter en gang blir dømt til døden X antal ganger etter en ny fadese av en rettssak.

Nå virker det som om søteaparatet rundt nordmennene har gitt opp å anke og ønsker å satse på en utlevering til Norge med soning i Norske fengsler. Et mye bedre alternativ for Moland og French.

Spørsmålet jeg imidlertid stiller seg er hvordan norske myndigheter da skal forsvare at to Norske statsborgere skal sitte innelåst i norske fengsler etter en åpenbar urimelig rettergang. Tro ikke at advokat Furuholmen & co kommer til å la saken ligge så fort nordmennene er kommet hjem til Norske fengsler. Da starter kjøret mot Norske myndigheter for å få dem ut av norske fengsler.

Hva mener du?

 

Streikende er som ugress!

E-post Skriv ut PDF

Våren er kommet! Like sikkert som at den sinnsykt irriterende løvetannen dukker opp i hytt og pine i hagen kan du være sikkert på at de like irriterende streikevaktene dukker opp i hytt og pine og havner i håndgemeng med de ikke organiserte kolegaene som jobber og sliter for å holde bedriften i live mens de streikende gjør alt for å ta livet av arbeidsplassen.

Der jeg kommer fra går man inn på lederens kontor og argumenterer for at man gjør en god jobb og dermed fortjener bedre lønn. At det er en lovpålagt rettighet å streike, eller å skulke jobben og samtidig ødelegge for dem som forsøker å jobbe, er for meg helt uforståelig. Det er dessverre et resultat av alt for mange år i etterkrigstida med Arbeiderpartiregime.

Om 50 år siter man og ler av at samfunnet godtok streik på samme måte som man ler av dem som en gang i historien trodde at jorden var flat.

 

Populisme satt i system!

E-post Skriv ut PDF

Carl I Hagen mener at FRP må appelere til det som skaer engasjement og sinne hos velgerne i valgkampen ftremfor å bli mer seriøse.

Selv mener jeg at Frp er og blir et populistisk parti som følger den veien vinden i samfunnet blåser. Greit nok det, det er jo folket som velger hvilke politikere som skal styre landet og slik er det jo foprnuftig å tale folkets sak. På den andre siden er det imidlertid alltid behov for å ta noen upopulistiske valg i samfunnet. Her er dessverre FRP ganske fraværende noe som gjør at jeg aldri tør å stemme på dem selv om jeg mener det har svært mye fornuftig i programmet sitt.

Trenger du nytt kredittkort?

 

Består VG av en gjeng SV politikere?

E-post Skriv ut PDF

VG nett har i dag førstesidestoff om at et "velstående gubbevelde styrer kommune-Norge". Med dette mener de at det kan være et problem at den gjennomsnittlige kommunepolitikeren i Norge er en mann på 50 år som tjener 60% mer en gjennomsnittet.

Hva er dette for noe sosialistisk misunnelse sludder? For det første, dette er et gjennomsnitt, det kan være enkelte med høy inntekt som trekker mye opp. Artikkelens overskrifter år det også til å fremstå at kvinner nærmest er utelatt av norsk kommune-politikk. Det er jo langt fra tilfelle, hele 37,5% av de folkevalge er kvinner kommer det frem når man leser artikkelen nærmere. Hva er problemet da? Det vil jo i de aller fleste tilfeller i samfunnet være en viss forskjell på antall kvinner og menn selv om det bare er eksemplene der det er flest menn som blir trukket frem i media.

Selv er jeg svært glad for at det er de mer velstående og sannsynligvis bedre utdannede som styrer Norge. Disse vet åpenbart hvordan man tjener og forvalter penger noe de kan formidle videre i sitt politiske verv. Skrekk og gru dersom Norge skulle styres av "gutta på gølvet"...


Problemer med gjeld og inkasso? Besøk inkassoguiden.no

 


Side 5 av 8

Antall besøkende

Vi har 89 gjester her nå