Aktuelt.org

Blogg om dagsaktuelle nyheter!

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk

FRP kan ikke holdes utenfor lenger!

E-post Skriv ut PDF

Den norske valgkampen er i gang for fullt og blokkene hakker på troverdighetene til hverandres regjeringsalternativ. Ikke minst i forhold til Fremskrittspartiets rolle i en borgerlig regjering.

'Min klare mening er at det er direkte udemokratisk å ikke ta med frp i en borgerlig regjering. Dersom det blir et borgerlig flertall er det åpenbart at frp blir blokkens desidert største parti. Å holde dette partiet utenfor vil derfor være direkte udemokratisk og i strid med vårt politiske systems intensjon.

Kommentarer (2)Add Comment
0
Klart FrP kan holdes utenfor
skrevet av Mann, august 18, 2009
Det gjør vi ved å la være å stemme på dem!
0
FrP kan da ikke tvinge seg inn
skrevet av Jonas, august 18, 2009
Å holde dette partiet utenfor vil derfor være direkte udemokratisk og i strid med vårt politiske systems intensjon.

Nei jeg vil heller si det er nettopp demokrati som kan holde FrP utenfor. Det kan ikke være slik at hvis man får flertall i en politisk fløy, er det automatisk gitt at partiet samarbeides med.

Sett at plutselig Rødt fikk fler stemmer enn Ap, SV eller Sp, ville jeg aldri at de skulle kommet inn i regering, selv om de ligger til venstre og hadde flest stemmer av de partiene. For hvis jeg stemmer Ap, vil ikke jeg at det skal være en automatisk støtte til fordel for Rødt hvis de hadde fått mange stemmer.

Derfor mener jeg det er helt klart et bevis på at det er demokratisk, så lenge FrP har så mange upopulære saker/synspunkt at de andre borgelige partiene ikke vil ha de med.

De som vil ha FrP i regering stemmer FrP og blir det ikke enighet mellom de borgelige så kan man ikke tvinge igjennom en FrP regering bare fordi foreksempel 30% av norges befolkning vil det. Det ville vært udemokratisk mot 70% av befolkningen.

Skriv kommentar
mindre tekstfelt | større tekstfelt

busy
 

Antall besøkende

Vi har 87 gjester her nå