Aktuelt.org

Blogg om dagsaktuelle nyheter!

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk

At alle andre gjør en ugjerning gjør det ikke mer riktig!

E-post Skriv ut PDF

Omskjæring av gutter er kjønnslemlestelse på lik linje med omskjæring av jenter bare ikke med fullt like alvorlige konsekvenser. Det er dermed med forferdelse at jeg leser at ugjerningen nå forslås utført på norske sykehus på skatebetalernes regning for å unngå at det skjer i ukontrollerte former.

Det argumenteres med at dette er en eldgammel skikk både hos jøder og muslimer. Det gjør vel på ingen måte saken noe bedre at jødene også gjør det slik at vi ikke kan henge det på muslimknaggen...?

Hva så om det er lovlig over hele verden? Gjør det forbudt i Norge og straff de foreldrene som reiser til utlandet for å omskjære guttene likt med dem som reiser utenlasnds for å omskjære jenter. La Norge være et foregangsland slik vi ellers er så glad i å være. Om 50-100 år er dette uansett forbudt i hele den siviliserte verden og vil bli sidestilt mad andre syke religiøse skikker.

Kommentarer (6)Add Comment
0
Galskap
skrevet av Helge, april 26, 2011
Dette tullet vil vi ikke ha i Norge. Operasjonen er unødvendig, og skal dermed ikke tilbys ved offentlige sykehus. Og som andre unødvendige kosmetiske inngrep bør det vel heller ikke være tillatt å gjøre på små barn. Religion er aldri en unnskyldning, og myndige jøder/muslimer kan vel få gjort det hos privatpraktiserende plastisk kirurg hvis de fremdeles er interessert.
0
du vet ikke hva du prater om
skrevet av Per, april 26, 2011
Jeg er selv omskjært og det av praktiske og ikke religiøse grunner. Dessutten er jeg nordmann, som deg. Så slutt å generalisere pasientgruppen. Jeg synes det er et kjempebra forslag som jeg ønsker velkommen.

Bloggers kommentar:
Omskjæring på medisinsk grunnlag er selvfølgelig helt ok, f.eks. ved trang forhud. Jeg kan ikke forstå hvordan jeg kan ha blitt misforstått i forhold til dette?
0
...
skrevet av Kim, april 26, 2011
For meg er du helt ute å kjører. Du har INGEN peiling på konsekvensen av omskjæring. Det omskjæres mange "vanlige" gutter i Norge også. For eksempel om dem har for trang forhud, så er en av behandlingsformene omskjæring. Så få faktaene dine rett, før du braser ut med bare tull!
0
Forby omskjæring av barn
skrevet av Ola Kristian Johansen, april 26, 2011
I 2009 blogget jeg for første gang om omskjæring av guttebarn, og sidestiller fremdeles denne praksisen med kjønnslemlestelse av barn. Jeg mener at vi snarest må forby omskjæring av barn under 18, såfremt det ikke foreligger medisinske begrunnelser for dette. At helsevesenet vårt skal oppfordre til og bidra til jåleri og kroppsendringer med religiøs begrunnelse synes jeg er helt forkastelig.
0
Forby all rituell skjæring i barn, hvis barnet selv vil kan det skjære seg selv etter fylte 18 år
skrevet av KM, april 26, 2011
De faglig gode leger omskjærer ikke lengre gutter grunnet trang forhud, det man gjør er å instruere gutten i strekketeknikker. Alle har vel sett stammefolk som strekker ører eller lepper, det er en langsom prosess men gutters forhud kan fikses i løpet av uker bare ved at de selv strekker og tøyer huden (operasjon unødvendig).

Rikspolitikerne har bestemt at man får både politi og barnevern på døren dersom man "dasker ungene på rumpa som del av oppdragelsen"”, faktisk er det ulovlig å røre barna (ikke en gang psykisk).

men så kommer islam inn i bildet og regjeringen ikke bare tillater amputering av friske kroppsdeler fra mindreårige, men også pålegger norsk helsevesen oppgaven og sender regningene til skattebetalerne.

Og så den enorme dobbeltmoral, alle argumentene for kjønnslemlestelse av gutter er de samme som for jenter. 90 % av jentene som omskjæres får "bare fjernet hud" (kjønnslepper), de "blir penere", det gir bedre sex (f.eks. igjensying), osv osv.

Men i Norge er det streng forbud å skjære i jenter rituelt, men på tross av likestilling diskrimineres altså det når det nå er fritt frem for kjønnslemlestelse av gutter.

Forby all rituell skjæring i barn, hvis barnet selv vil kan det skjære seg selv etter fylte 18 år.
0
Slutt å skjære i barn, uansett kjønn
skrevet av Drittlei, april 26, 2011
For meg er det åpenbart at det å skjære deler av småbarn er legemsbeskadigelse og det å skjære i kjønnsdelene deres er kjønnslemlestelse. Objektivt kan det vanskelig forsvares, med unntak av medisinske årsaker, at man skal skjære av en frisk del av kroppen på et lite barn for å følge håpløst foreldede oppfatninger om hygiene, religion eller tradisjon. Ville vi vært like velvillig innstilt hvis man bare skjærer litt av kjønnsleppene på småjenter? Loven om kjønnslemlestelse er diskriminerende og en av få, om ikke den eneste, som bevisst beskytter ett kjønn mens det andre ikke hensyntas - sånt bør man ikke ha i et moderne samfunn. Hva om det var lov å banke jenter men ikke gutter, ville det vært greit?

For meg er dette en no-brainer, vi må selvfølgelig beskytte alle barn, uavhengig av kjønn. Jeg trodde det var likestilling mellom kjønnene vi var så stolte av i dette landet..

Skriv kommentar
mindre tekstfelt | større tekstfelt

busy
Sist oppdatert onsdag 29. februar 2012 13:24  

Antall besøkende

Vi har 47 gjester her nå