Aktuelt.org

Blogg om dagsaktuelle nyheter!

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk

Et marginalt produkt?

E-post Skriv ut PDF

Elektronikkbransjen, denne gangen representert ved Elkjøp, får i dag rettmessig pes for sine råsalg av det latterlig dårlige produktet "trygghetsforsikring".

En forsikring som kort fortalt koster mer enn det smaker og i dag kommer det i tillegg frem at forsikringen bortfaller dersom du benytter deg av dem. Se for deg at du har bulket på en parkeringsplass og får beskjed av forsikringsselskapet at siden du har benyttet deg av forsikringen så er den bortfalt men du er velkommen tilbake dersom du betaler for året du allerede har betalt for på nytt. Jeg tenker det hadde blitt månelyst da og da snakker vi tross alt om en forsikring som er fornuftig i utgangspunktet.

Elkjøp sin informasjonssjef prøver å ro seg unna påstanden om at de pusher/ råselger disse forsikringene med at de representerer kun 2 % av omsetningen og dermed vil ha oss til å tro at de ikke betyr noe for Elkjøp sin økonomi fra eller til av betydning. Snakk om forsøk på å bløffe seg ut av problemstillingen. Det stemmer sikkert at trygghetsforsikringer ikke står for mer enn 2% av omsetningen. Det betyr imidlertid ikke at de kun står for 2% av dekningsbidraget til butikken. På elektronikkproduktene har de kanskje 5% dekningsbidrag mens de på forsikringene sikkert har 100% om ikke ennå mer. Da snakker vi plutselig om ca 20 % av dekningsbidraget noe som kan bety forskjellen på konkurs og suksess.

Til slutt en liten kommentar til artikkelen på VG/ Dine penger. Elkjøp sin informasjonssjef påstår at alle skal bli opplyst om at forsikringen bortfaller dersom man benytter seg av den. Jeg har aldri blitt opplyst om dette, har du?

Kommentarer (8)Add Comment
0
...
skrevet av CC, april 08, 2011
Jeg vet ikke om jeg kan si meg helt enig med alle påstander her. Jeg har selv benyttet meg av trygghetsavtale opptil flere ganger, og har ingen dårlige opplevelser med dette. Informasjonsbrosjyren som jeg fikk med fra butikken ved kjøp viser klart og tydelig hva forsikringen dekker, og også at forsikringen opphører dersom du får et nytt produkt. Blir det byttet en komponent, men du får tilbake det samme produktet fortsetter den på vanlig måte. Det er tydelig at folk ikke setter seg nok inn i hva de kjøper også.
Men jeg mener også at selgere hos Elkjøp kan være flinkere til å forklare detaljene rundt avtalen, som f.eks at det er egenandel på mobiltelefoner om du skal ha de erstattet, og at avtalen opphører ved erstatningsprodukt.

Men totalt sett er jeg fornøyd med hvordan avtalen har fungert bla når jeg har mistet pcen min i bakken.
0
...
skrevet av kok, april 08, 2011
Det stemmer ikke at forsikring faller bort om man benytter den. Hvis produktet kan repareres er det ingen egenandel på dette, må derimot produktet erstattes må man betale en egenandel.
0
...
skrevet av mocca, april 08, 2011
hvis du har et trafikkuhelll som medfører at bilen din blir kondemnert vil du sannsynligvis få listepris på bilen utbetalt så du kan kjøpe en ny, og da må du vel tegne ny forsikring på den nye bilen?
trygghetsavtale på mobil kan være en velsignelse for dem som stadig er uheldige med sakene sine.
0
tydelig at noen ikke jobber i privat sektor
skrevet av Ano Nym, april 08, 2011
Med dine tall og regneferdigheter er det tydelig at du ikke har satt deg inn i noe som har med forsikring, og arbeid i privat sektor overhode.
Du kan ikke ta de 2% av omsetning, og gange dette med 100% bruttofortjeneste for å få det til å bli 20% av inntjeningen til butikken.
Forsikringen er i dette tilfellet en tjeneste som Elbutikkene kjøper av en ekstern tilbyder av forsikring.
Man får noe fortjeneste, men langt ifra 100%.
Disse eksterne selskapene opererer på samme måte som våre vanlige selskap, slik som Gjensidige og den gjengen.

Jeg ser forresten ikke problemet, sønnen fikk jo lånetelefon, selv om den ikke var lik den han hadde, men det er fordi det er en LÅNEtelefon. Den er meningen at man ikke skal ville beholde, og at man skal levere tilbake. Så fikk sønnen NY telefon, fordi telefonen ikke lot seg reparere. Hvis du sammenlikner det med biltesen din, så kan du si at bilen ble kjørt i elva, og at den ble totalt vraket. Du hadde heldigvis kasko, og får ny bil tildelt. Denne nye bilen, regner jeg med, må du nok tegne ny forsikring på. Men jeg kan jo ta helt feil her...
Sist men ikke minst, kundebehandleren ringer til kunden, og hvis det var sønnen som tok telefonen, så ønsker kanskje han seg forsikring, og aksepterte.
Da står vi igjen med en kunde som bare vil ha bildet sitt i avisen fordi han selger så dårlig med bøker, og det er bare trist...

Mvh Ano
0
Kan vel diskuteres hvem som skal holde seg unna privat sektor..
skrevet av En som kan regne, april 08, 2011
Jeg ser ingen betydelige feil i regnestykket til blogger.

Jeg tviler på at en forsikring som butikken selger til for eksempel kr 500,- har kostet dem mer enn kr 250,-. Det er vel heller ikke moms på forsikring? Skal jeg tippe betaler butikken rundt en hundrelapp.

Blogger har heller aldri nevnt begrepet bruttofortjeneste men DB. Siden han skriver at DB kan bli over 100% er det vel rimelig å anta at han mener avanse?
0
Oppfordring
skrevet av Ano Nym, april 09, 2011
Da tviler du feil, da en forsikring til 500,- koster minimum 300,- om ikke 350,- noe som gir ca 30% bruttofortjeneste.
Selvsagt gir dette mer kroner i kassen, men er det noen som har sagt at det ikke er lov?
Står det noen og tvinger folk til å kjøpe forsikringer rundt om?

Det er derfor jeg mener at tullingen som går til vg for å fortelle sin sørgelige historie om at han måtte kjekle seg til en utlånstelefon, og at han fikk ny telefon, og atpåtil måtte betale egenandelen for denne, er helt tullete.
Hva er det han ønsker? Han får tilbake de 899,- for den nye forsikringen, og sønnen som egenhendig ødela sin telefon har fått ny.
Jeg ser ikke nyhetsverdien i det.
Når det da i tillegg kommer en eller annen blogger og skal skyte inn sin mening om hvor mye penger det ligger i forsikringen, slik at man kan fortelle verden hvor mye man vet om elektrinikkbransjen, så faller det på sin egen urimelighet.
Hva med matvarebransjen, klesbransjen, sportsbransjen, alle med mye høyere marginer enn elektronikkbransjen noen gang kommer til å få.
Men det er da ingen som snyter på nesen om melken koster 15,- literen eller 22,-. Stakkars Hagen må jo ha til salt i maten.

Ingen i dette landet skal ha noen mulighet til å tjene på noe. Aller minst på produkter som folk har lyst på.
0
Vel...
skrevet av Geir Saken, april 09, 2011
Vil bare si at hver eneste gang jeg kjøper noe på disse kjedene så blir jeg tilbudt denne forsikringen.
Hver eneste en... uten unntak... sier at det er en fordel fordi dersom noe (hva som helst) skjer med dingsen, så kan jeg bare komme tilbake å bytte.
Dvs. at dersom jeg "glemmer" en telefon bak hjulet på en bil, så skal jeg bare kunne spankulere inn i butikken jeg kjøpte den og få med meg en ny med en gang på det bare grunnlag at dingsen er ødelagt. Inge lånetelefon og ingen egenandel... kanskje litt lei ventetid dersom de ikke har flere på lager. Likevel så har jeg alltid takket nei til dette da jeg vet at i det lange løp så er denne forsikringen kun tap.

Og med bakgrunn i artikkelen så har jeg definitivt tenkt å fortsette med dette for det som kommer fra om denne trygghetsforsikringen i artikkelen er ikke det de pusherne prøver å selge med dingsebomsene sine.
0
Jada jada..
skrevet av Dingo Pop, april 14, 2011
Kjære lesere og skribenter..

Dere må plukke fram lesestoffet deres..
Det er mange tilfeller der en produktforsikring er bra for kunden.
Ikke alle er klar over at dette er en kombinert forsikring som dekker inne, ute og utenlandsbruk.
Dette i forhold til Innbo (med ekstra tillegg for uhell), og reiseforsikring.
For de som ikke har toppforsikring, eller uhellstillegg, kan dette være en velsignelse.

Et eksempel er den fantastiske Innbo-forsikringen til Ola som gir en egenandel på
3kr.. Det er INGENTING!! Men vent! Verdien går ned 20% på laptopen! HVERT år!!
Oi... Det kan bli dyrt...

DU har en reiseforsikring som dekker skade, men ikke hvis kona skader kameraet..
Du er på reise i mer enn 45 dager, og kameraet plasker i vannet, oida..
Det dekkes ikke! Med mindre du har en helårsforsikring..
En Innbo med Uhell og Plusspakke, samt Reise og Helår, og og og og....
Det blir mye det....

Folkens, ikke alle trenger en slik avtale.
Men hør her, sjekk om du har alle disse greiene på din egen forsikring
og sjekk hva de innebærer før du griner om slemme el-langern
som tilbyr denne grusomme tingen de tjener 263000% på (really?)...

Loff....

Skriv kommentar
mindre tekstfelt | større tekstfelt

busy
Sist oppdatert søndag 05. mai 2013 00:32  

Antall besøkende

Vi har 23 gjester her nå