Aktuelt.org

Blogg om dagsaktuelle nyheter!

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk

Bare idioter "går på" Nigeria svindel!

E-post Skriv ut PDF

VG-nett lager i dag en sak om svindel over internett der bl.a. såkalte Nigeria brev nevnes. Slik svindel er gjerne at du får en mail helt uventet om at du har vunnet X-antall millioner dollar i et for deg ukjent lotteri, arv fra en ukjent slektning eller at en eller annen avsatt diktator eller lignende du aldri har hørt om sitter på en enomr formue han trenger din hjelpt til å få ut av landet. Han må bare låne kontoen di så beholder du halvparten. Det eneste du må gjøre i disse tilfellen er å gi dem innloggingen til kontoen din, kreditkortdata eller betale en sum til "advokaten" som skal ordne det hele for deg.

Jerg må bare le. Folk som er så lettlurte og tror det kommer gratis millioner på e-mail på denne måten har mer penger enn de fortjener og kan like gjerne bli lurt.

 

Ønsker du en sexuell date med andre voksne likesinnede? Enten det er homofile, hetero eller par så kan du besøke globalsexdating.net

 

Kommentarer (3)Add Comment
0
Har opplevd
skrevet av mistenksom type, mars 26, 2011
at selv et menneske med IQ langt over gjennomsnittet nesten gikk i fella ved et sånt lotteri. Brukte lang tid på å få vedkommende til å begripe at det var lureri og at vedkommende ikke måtte sende de etterspurte 1200 kr "til dekning av utgifter ved innløsning av gevinsten." smilies/smiley.gif
Fikk forøvrig et par morsomme mailer nylig. Den ene var fra en snill dame som hadde valgt nettopp meg som arving (haha!!), det andre var gladnyhet: Vunnet en formue i Asian lottery.

Jeg har ikke kjøpt noe lodd....
0
Merkelig
skrevet av Kurten, mars 26, 2011
Det merkelige er at grådighet og idioti henger sammen.
0
Ikke bare idioter
skrevet av Mogens Alfonse, mars 26, 2011
Jeg kan til dels være enig med deg, og si at det stort sett er idioter som går på slike brev.
Det jeg vil frem til er at det finnes også mennesker som er så langt nede, at et slikt brev kan virke som et mirakel, og man "har ikke noe valg" annet enn å svare.
Jeg kan fortelle om min tidligere sjef, en utrolig dyktig og intelligent fyr. En dag mistet han barna sine i en bilulykke, og noen dager etterpå mistet han kona også i en annen bilulykke. Han gikk helt i gulvet og kom seg aldri opp igjen.
ca 6 år etter hadde han drukket seg fra hus og penger, og bodde i en liten kommunal leilighet. Plutselig en dag dumper det ned et brev i postkassa fra en klarsynt dame, og alt hun forteller i brevet stemmer på en prikk. (Ikke så rat da dette var godt kjent i lokalmiljøet), men denne mannen tok det som et mirakel og brukte sine siste kroner på dette brevet og løftet om et bedre liv.
Noen dager, uker og måneder gikk og ingen svarte på brevet hans, og han begynte til slutt å forstå at han hadde kastet bort sine aller siste kroner på tull.
Denne mannen var såvisst ingen idiot, bare utrolig deprimert og på søken etter et lyspunkt i en ellers helsvart tilværelse.

Mogens

Skriv kommentar
mindre tekstfelt | større tekstfelt

busy
Sist oppdatert onsdag 29. februar 2012 13:26  

Antall besøkende

Vi har 80 gjester her nå