Aktuelt.org

Blogg om dagsaktuelle nyheter!

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk

Sexen var frivillig men ble oppfatet som et overgrep?

E-post Skriv ut PDF

Hele Norges snakkis er den nye sex skandalen i FRP, denne gangen i form av anklagene mot Trond Birkedal som blandt annet skal ha forgrepet seg på en 15 årig Fpu gutt. Den overgrepne gutten skal ha uttalt av sexen (blowjob som vi kaller det der jeg kommer fra) var frivillig men ble oppfattet som et overgrep.

"Frivillig men ble oppfattet som et overgrep", hva slags uttalelse er det? Enten var det frivillig eller så var det det ikke. Greit nok at gutten bare var 15 år og således under den sexuelle lavalderen men Birkedal var jo ikke en direkte gammel mann han heller. En 15 åring vet hva han gjør når han blir sugd eller sugd av en annen mann, her har han vel  havnet i ei moralsk klemme og kaster hele børen over på Birkedal og kaller det et overgrep. Guttet som sikkert ikke var landet helt ennå i forhold til sexuelle legning gjorde noe, kanskje i beruset tilstand, som han angret på og la hele skylden på Birkedal.

For all del. Voksne skal ikke ha sex med mindreårige og saken må således forølges. Det bør imidlertid legges vekt på at gutten var maksimalt ett år under den skesuelle lavalder og sannstligvis fullt kjønnsmoden. Saken hadde etter min mening selvfølgelig vært langt mer alvorlig dersom det var en tiåring som ikke var kommet i puberteten ennå. Til tross for dette så har Birkedal gjort noe ulovlig og politiet er forpliktet til å forfølge saken. Jeg mener  imidertid at riktig straff bør være vurdering om det skal gis bot eller samfunnstraff og ikke en diskusjon om hvor lang fengselsstraff.

Saken er etter min mening en jakt på Frp, overskrifter og generelt ønske om å finne noe på offentlig personer fremfor å ta tak i samfunnsnyttige problemstillinger.

 

 

Ønsker du en sexuell date med andre voksne likesinnede? Enten det er homofile, hetero eller par så kan du besøke globalsexdating.net

 

Kommentarer (16)Add Comment
0
WTF!?
skrevet av Kødder du!?, mars 26, 2011
Altså, denne saken skal IKKE bagatelliseres! Personlig stemmer jeg FrP, så ikke tro at jeg har noen skjult agenda, men FY FAEN! Hvordan du har vett til å uttale deg på vegna av denne gutten? Ungdommers modenhet varierer i STOR grad, og kan ikke beregnes ut ifra alder. I tillegg oppstår det en STOR forvirring for noen som går igjen om noe slikt (dette er faktisk noe jeg har LITT greie på). Jeg sier ikke at denne 15-åringen nødvendigvis IKKE ville det, det jeg provoseres av er hvordan du våger å påstå at du vet noe som helst om hva denne gutten føler.. Du gjør meg kvalm.
0
Misbruk av makt
skrevet av Overgrepsoffer, mars 26, 2011
Problemet er ikke bare at gutten var under seksuell lavalder (som absolutt er alvorlig, når overgriper er rundt 30), men at Birkedal hadde et lederverv i en ungdomsorganisasjon og brukte det til å skaffe sex. Men ja, Frp-velgere scorer lavt på moral, sier de, så det får vel ikke så store konsekvenser denne gangen heller.
0
Javel
skrevet av Edruelig politisk fristilt og ydmyk, mars 26, 2011
Som en iherdig motstander av FrP, så vil en del av meg synes denne saken er "flott" (unnskyld), men likevel så er det en sak med mange bitre smaker. Dette handler mest om en profilert person, som ikke har funnet seg selv i et miljø - der forventningene til sin rolle ikke passer med sin legning. Det må sies, at dette partiet er ikke det mest tolerante mot mindretallet, og kanskje må ta et oppgjør mot sin egen kultur og søke mer menneskelighet.
Jeg tror denne politikeren blir "fanget" i en situasjon som mange offentlige personer blir - i en verden der det "normale" betyr mer enn virkeligheten. I stedet for å finne seg en kjæreste og ha et avslappet forhold til sin seksualitet, blir ofte et menneske i en offentlig og presset situajon fokusert på sin rolle - men i den private sammenheng tvunget til å søke løsninger som egentlig kanskje ikke var intensjonen.
I en annen "setting" har nok denne profilerte politikeren aldri blitt nevnt i aviser eller blitt anmeldt. Alle undersøkelser mht seksualitet og opplevelser viser at gjennomsnittsalderen for seksuelle opplevelser er ca 15 år og veldig mange av disse opplevelsene er i følge lovverket ulovlig - altså den ene under og den andre over 16 år. Lovverket mht til dette er viktig. Ingen må tvile på det - det handler om å beskytte barn mot overgrep. Men det bør gjøres et skille mellom overgrep og en "opplevelse". Mange vil sikkert reagere på dette, men i de fleste tilfellende (heldigvis) så opplever begge parter (nå snakker jeg fremdeles om ungdommer) en spennende eller spesiell sak - uansett hvilken legning eller situasjon der spenning og frivillighet er til stedet. Mange av de som går til angrep på slike saker, glemmer ofte sine egne opplevelser i puberteten. Da mener jeg IKKE de som faktisk har blitt misbrukt og tvunget til sex. DA må vi reagere og handle! Hvis denne gutten i ettertid har følt at dette var i mot sitt ønske og samtidig ingen hjalp han -så er det VELDIG kritikkverdig! Ettersom han har fortalt om opplevelsen til flere, så vil jeg tro at han trenger noen som tror han. En annen sak er vel om denne mediastormen gjør hans eventuelle psykiske tilstand bedre. Uansett er slike saker vanskelig. Ungdommer søker gjerne spennende opplevelser, eldre søker det samme - men blir fort noen som utnytter denne ungdommen. Det å være "voksen" betyr at man IKKE skal gjøre det. Voksne skal forstå grenser og situasjoner. Men igjen - det handler om hvem, hvor og i hvilken sammenheng. 60 prosent av oss har hatt seksuelle erfaringer med noen eldre enn oss - i puberteten, uavhengig av grensen på 16 år. Jeg har ingen konklusjon. Mange unge blir misbrukt og det er forferdelig for de det gjelder. Andre har opplevelser. Som kan være positive eller negative. Uansett så bør mediene vise varsomhet og la påtalemyndighetene gjøre det de skal. Så håper vi vel alle at de involverte kommer gjennom dette og får et bedre liv.
Rødgrønn
0
Frp's sanne ansikt
skrevet av KEM, mars 26, 2011
Birkedal er mistenkt for å ha utnyttet et tillitsforhold, begått overgrep mot mindreårige. Ellers er han mistenkt for å ha snik filmet yngre menn i sin private dusj. Mulig jeg har tolket det litt feil, men mener også at det ble nevnt at det var noen funn på hans private pc, som gikk på at han hadde chatta med yngre gutter, og da utgitt seg for å være en jente.
Alt dette her får bli opp til påtalemyndigheter å fremme, dernest en eventuell rettsak, domsavsigelse, eller frifinnelse.
Det som er minst like ille i denne saken, er at ledelsen i Frp får vite om disse anklagene/mistankene, i hvertfall for minst 1 1/2 år siden, men til tross for det, så legger de lokk på saken, 15 åringen blir overlatt til seg selv, og Birkedal fortsetter som normalt? (hva nå det betyr i.f.t b.l.a nye mulige overgrep?) i sine verv i Fremskrittspartiet.
Denne ledelsen i dette hinsides all fornuft, iskalde egoist partiet Frp, med Siv Jensen, Geir Mo, Per Sandberg, m/fl er f**n meg ikke sann. Dette burde ha vært straffet med fengsel for alle involverte i ledelsen.
Hørte vi forresten ikke Per Sandberg forleden uttale i media at alle pedofile burde kjemisk kastreres? Hørte vi ikke samme Sanberg si at pedofile, jo, sågår mistenkte pedofile burde bli fratatt sine pass også forleden?
Dette er jeg på god vei til å være enig i, tenkte jeg;....men hva mener Sandberg og Frp med dette, når de ikke en gang er i stand til å varsle om mulig overgrep innad i eget parti;...eller kanskje vi skal si;..nettopp på grunn av at det var i egne rekker.
Da snakker vi pluselig om at saken forhærliger midlene, eller no sånt.
I går kveld uttalte Siv Jensen, tydelig presset, og "litt" mere påtatt selvransakende, etter flere spørsmål på om hun eller noen i ledelsen hadde tatt kontakt med foreldrene til 15 åringen;..."det husker jeg ikke"
Er virkelig en påstått overgrepssak i partiet Frp så lite betydningsfull at Siv Jensen ikke husker om hun kontaktet foreldrene?
Er samme sak så liten at ingen andre i ledelsen heller ikke husker om de kontaktet foreldrene?
Eller har Frp, trass sine utallige krisemøter denne uken glemt å spørre hverandre om hvorvidt foreldrene til 15 åringen ble kontaktet for ca 1 1/2 år siden, eller av nyere dato?

For meg så oppfattes denne uttalelsen fra Siv Jensen som svært lite troverdig, og underbygger den følelsen jeg sitter igjen med;..enda en gang, at det lille snevet av anger i intervjuet i går, kun var påtatt.
Jeg skal ikke ta for meg Frp sin politikk generelt, annet enn å påpeke at alt går som en rød tråd gjennom hele partiprogrammet, hvor ledelsens iskalde kynisme er sentralt, og hvor alle utspill slipper å stå til rette for domsavsigelse all den stund de aldri kommer til politisk makt å således blir avslørte.
0
Selvfølgelig er det et overgrep uavhengig av om det har skjedd frivillig!!
skrevet av John Roger Holte, mars 26, 2011
Gutten var 15 år, og siktede er iallefall gammel nok til å vite at den lederposisjonen han satt i har gitt ham et psykologisk overtak over masse unggutter i FrP.
Forundrer meg ikke at vedkommende har hus i Thailand!
0
Lavalder og reell alder
skrevet av Ola, mars 26, 2011
Ja vi er forskjellig, og det er garantert tusenvis av norsk ungdom under denne alderen, som har sex med folk som er vesentlig eldre. De fleste lever greit med dette. Jeg tror den grensa er viktig, for at voksne skal tenke seg om, og kunne vurdere hvorvidt et seksuelt forhold er basert på gjensidig respekt eller om det er et ubalansert styrkeforhold her. Jeg tror ikke noen annen lov blir brutt så regelmessig, som denne aldersgrensa. Forhold med så unge folk skal man overveie nøye og være klar over farene ved. At loven fungerer på linje med fartsgrensene "alle bryter de, men det er ikke direkte uforsvarlig bestandig" er jeg overbevist om. Foreslår å lese Vanebo sitt intervju i dt.no for å se han sin versjon
0
Når den ene parten er under 15..
skrevet av Obersten, mars 26, 2011
så er det automatisk et overgrep ihht norsk lovgvning. At 15 åringen i tillegg var beruset mens Birkedal var edru, er ekstra skjerpende.

0
frp
skrevet av per erling johansen, mars 26, 2011
typisk frp å gjemme problemer,så det sist med orføreren i os,siv jensen gråt på tv bare fordi han ble avslørt dobbel moralen deres er helt utrolig,kastrere alle pedofile,så unskylde dem hva vil dere egentlig???
0
Mye styr for lite
skrevet av Fjas, mars 26, 2011
Jeg synes også dette "frivillige overgrepet" bør ses i lys av 15 åringens alder. En 15 åring vet utmerket godt hva han gjør på det seksuelle planet.
Birkedal har fått sin straff gjennom media, og han skal selvsagt straffes for ulovlig filming. Men han skal straffes som en vanlig mann. Ikke noe ekstra straff fordi han er politiker.
0
Man Melder Seg Inn I En Organisasjon For Trygghet Og Å Føle Tilhørighet
skrevet av alfha, mars 26, 2011
15 - åringer er like forskjellige i modenhet som 13- åringer er. Vil det dermed - for en på over 30 år - være riktig å ha sex med en på 13 år som sier hun/han er fylt 16 år ? De fleste vil nok svare nei på dette, selv om det har forekommet oftere enn vi liker å tenke på.
Du skriver sitat: Det bør imidlertid legges vekt på at gutten var maksimalt ett år under den skesuelle lavalder og sannstligvis fullt kjønnsmoden Sitat slutt. Men dette kunne i teorien være en snill og enkel gutt som ikke ville falle i unåde hos den store politiker.
Her er det ikke snakk om heksejakt på Frp. Men ganske enkelt fakta: Partiledelsen visste om et tilfelle av brudd på straffeloven uten å melde fra. Hvor mange andre svin har partiledelsen på skogen av denne typen?
Man kan skylde på dårlige rådgivere i partiet - men det hele koker ned til at ledelsen skal ta avgjørelser og har ansvaret. Nå bør de stå til rette.
0
Hmmm
skrevet av Adonica, mars 26, 2011
Urovekkende å lese hvordan du nærmest bagatelliserer denne hendelsen. Har De intet minne om hvordan det var å være 15 år gammel? Man er jo overhode ikke i stand til å forholde seg realistisk til sex, og bør derfor vernes av eldre personer rundt en. Men slik var det ikke i dette tilfellet, en sexgalning tok seg den frihet å lede denne gutten ut i stry.

Jeg tror nok at det Norge trenger er en liten undervisning i god gammeldags seksualmoral. Det er ikke slik at vi er dyr, og skal sex dyrkes videre i samme tempo i vårt samfunn vil vi forfalle. Kjærlighet er en helt annen ting enn sex, men ingen fokuserer stort på det lenger.

Så får vi da slike galninger, som føes med syke tanker og ideer gjennom pornofilmene sine. Bare fortsett å bagatellisere sannheter, men deres barn vil lide for det i fremtiden.

Stakkars denne guten som ble antastet av dette ufordragelige mennesket. La oss håpe at han får restituert seg og kan komme seg videre i livet.
0
OVERGREP
skrevet av KIKKI, mars 26, 2011
Hvor gikk ikke gutten til foreldrene ?Det må være gutten sammen med foreldrene som skulle anmeldt saken.Ikke FRPs ansvar.KIKKI
0
...
skrevet av Dag, mars 26, 2011
Sommeren jeg fylte 16 var jeg på landsmøte i Senterungdommen , havna da beruset til sengs med ei eldre jente .
Kan ikke si jeg tok så stor skade av den saken .
Om jeg hadde havna til sengs med en gutt og sugd han hadde jeg vel heller ikke tatt så stor skade av det .
Og husk , ingen er dømt i denne saken !
0
@Kikki & bloggeier
skrevet av Rune1, mars 26, 2011
Kikki! For det første så fikk FRP et ansvar til å ta denne gutten med seg, enten ved å kontakte hans foreldre, eller evt. ta ham med til politiet i det han gjorde dem kjent med saken. Når du får greie på et alvorlig straffbart forhold, og da med en mindreårig, så får du et større ansvar med en gang. Om ikke annet enn moralsk. Så unge personer har ikke en gang rett til å ta dette videre selv. Om ikke foreldrene kan ta saken, så skal det vel oppnevnes en verge til å bistå dem. FRP har ved å be gutten selv ta dette videre med politiet, lagt en utilbørlig bør på denne guttens unge skuldre, etter min mening.

Kanskje han ikke fikset å fortelle sine foreldre om det. Hva da? Mener du i fullt alvor at en 15-åring skal bære en slik sak alene? Han var også på arrangement i regi av FRP, hvor overgrepet også skal ha skjedd. Dette gir FRP et ansvar enten du liker det eller ei.

Til bloggeier her. Du har virkelig ikke tenkt deg skikkelig om, har du vel?! Jeg vet at dere freppere er glade i de enkleste løsningene dere kan klare å finne. Men at du her sier at det ikke foreligger et overgrep, og at det var frivillig. Vel det blir jo ganske lite troverdig. Om dette var helt frivillig, hvorfor har han da meldt det inn til FRP? Dersom han syntes at dette var greit, så hadde han ikke gått til noen med det, vil jeg tro. Dessuten er det et fundamentalt skjevt maktforhold mellom den gutten og en leder på rundt 30. Så unge barn(ja, for de er barn), kan ikke ventes å ha den samme refleksjonen rundt denne situasjonen som en voksenperson ville hatt.

Det som var frivillig der og da, kan gjerne ha føltes som et overgrep rett etterpå. Og teknisk sett, så blir vel seksuell omgang med mindreårige definert som et overgrep i seg selv, om jeg ikke tar helt feil.
0
Politikk eller sak?
skrevet av Barbro, mars 27, 2011
Nå må vi holde korta adskilt her.Ikke la denne saken bli politikk!smilies/sad.gif Til det er den altfor tragisk!
0
Jensen og Mo hadde såvisst meldeplikt.
skrevet av John Roger Holte, mars 27, 2011
"§ 139. Med bot eller fengsel inntil 1 år straffes den som unnlater å anmelde til politiet eller på annen måte å søke å avverge en straffbar handling eller følgene av den, på et tidspunkt da dette fortsatt er mulig og det fremstår som sikkert eller mest sannsynlig at handlingen vil bli eller er begått. Avvergingsplikten gjelder uten hensyn til taushetsplikt og innebærer en plikt til å avverge mytteri, krigsforræderi, spionasje eller forbund om rømning etter militær straffelov eller en forbrytelse mot lov om forsvarshemmeligheter §§ 1, 2, 3 eller 4 eller en forbrytelse som nevnt i denne lovs §§ 83, 84, 86, 87 nr. 2, 90, 91, 92, 93, 94, 98, 99, 99a, 100, 104a, 148, 149, 150, 151a, 151b første og tredje ledd, 152, 152a, 153, 153a, 154, 159, 169, 192, 193, 195, 197, 199, 200 annet ledd, 217, 219, 223 annet og tredje ledd, 225, 229 annet og tredje straffalternativ, 231, 233, 233a, 234, 242, 243, 267, 268 eller 269 eller følgene av en av disse handlingene. Ved forbrytelse mot §§ 197 og 199 gjelder plikten likevel bare når fornærmede er under 16 år. Medvirkning straffes på samme måte." (m.m.)

193 sier:
"§ 193. Den som skaffer seg eller en annen seksuell omgang ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold, straffes med fengsel inntil 6 år."

Skriv kommentar
mindre tekstfelt | større tekstfelt

busy
 

Antall besøkende

Vi har 82 gjester her nå