Aktuelt.org

Blogg om dagsaktuelle nyheter!

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk

2012?

E-post Skriv ut PDF

Jeg må ærlig innrømme at alt dette oppstyret om at jordens undergang skal komme i 2012 har fått meg til å riste mye på hodet. Men etter de siste hendelsene i Japan må jeg kanske revurdere hele mitt syn.

Eller er dette bare en av mange tilsvarende naturkatastrofer med det unntaket at denne får ekstra oppmerksomhet fordi det er tatt så mye filmer og bilder på grunn av dette er en av verdens ledende teknologinasjoner? Fremstår denne katastrofen bare som mye verre fordi den rett og slett dokumenteres så bra?

Kommentarer (17)Add Comment
0
...
skrevet av Bekymret, mars 14, 2011
Ett av tidenes verste jordskjelv og en tsunami som utsletter alt i sin vei, etterfulgt av potensiell nedsmelting av tre atomraktorer, må vel kunne kalles en stor katastofe?
0
...
skrevet av 2014563, mars 14, 2011
Det er bare potensielle nedsmeltninger, og hva er så konsekvensene av en nedsmeltning?
Dette er ikke noe i nærheten av verdens undergang, det er ikke 2012 engang!. Hvordan vil du f.eks. sammenligne dette med svartedauden?
Og ja, mediabestyret gjør det hele mer dramatisk (uten å mene at dette ikke er dramatisk for japanerne)
0
Eller ikke.
skrevet av Niklas, mars 14, 2011
1. 2012, jeg har selv lest og vridd hue mye rundt pga dette, men i dette "Dommedagsåret" er bare noe som har blitt dramatisert. Greit, som alle vet så går mayakalenderen ut dette året, alle vil dø jaddi jaddi ja.
Men dette er sannheten, mayakalenderen er formet rund, akkuratt som en vanlig årskallender starter den på nytt når siste fase er slutt. det står INGENTING om verdens undergang i den "Mayanske" kallenderen, det står derimot "Begynnelsen på en ny tidsalder" Noe som betyr at noe drastisk vil skje, men ikke verdens undergang, det trenger ikke engang og være negativt.

2. Hvis du ser tilbake til flodbølgen som heriet over asia der mange hundre tusen ble drept, så var det også stor nyhets oversikt. Sør amerika også. Men, disse landene har en stor forskjeld fra japan, disse er "U" land, Japan er ett "I" land som har betydning for mer enn bare befolkning, men også aksjepriser. Penger, det er det eneste som gjør dette til en "Større" katastrofe en disse andre. Er nettop pga japan er "Verdt" mer enn disse andre landene.
og i tillegg at dette har ført til noe som kan bli en enorm atom katastrofe gjør det bare mer oppblåst.
Verden vil bedras.
0
...
skrevet av Kjell Arne Steinsvik, mars 15, 2011
Naturkatastrofer har skjedd gjennom alle tider, og vi har neppe sett den siste.

Den største skilnaden er at vi etter kvart har fått tilgang til fjernsyn, og etter kvart Internett. Dette har gjort det muleg å:
1) Få massiv dekning av katastrofane medan dei skjer. Tidlegare måtte ein lese om det i avisene kanskje dagar i etterkant. Kor enkelt var det å formidle bilete frå flaumen i Kina til Noreg i 1931?
2) Dele konspirasjonsteoriar lettare enn nokon gong. Før gjekk landsbytullingen rundt og prata til folk på gata om teoriane sine. I dag lagar han nettsider.
0
...
skrevet av olli, mars 15, 2011
Ingenting spiser oppmerksomhet slik som katastrofer gjør.
0
2012 !!
skrevet av Charlotte, mars 15, 2011
Jeg tviler sterkt på at dette er starten på 2012. Det har vert mange naturkatastrofer gjennom årene. Se Thailand i dag. Ingen tegn på at en tsunami har ødelagt dette landet, men Japan er et stort land med MASSE resurser, og det er et av de landene med mest innbyggere, og de styrer masse av resten av verden på en måte, derfor er det masse oppstyr om dette i Norge også.
Kanskje at VG og andre tabloider blåser opp sinnsykt på masse, selvfølgelig er dette helt sinnsykt forderdelig tragisk og på ingen som helst måte unner jeg noen som helst dette som skjer der nede og det som har skjedd der nede, men dette er overhodet ingen tilknytning med 2012!
0
Japan, 2012 - sist på tiden eller ikke?
skrevet av Mona, mars 15, 2011
Hei,

Når man er kristen og har lest Bibelen om hva som skal skje i de siste tider,
kjenner man en gjenkjennelse når man ser på hva som hender rundt oss i verden i dag – naturkatastrofer og økonomisk og politisk kaos. Og når man surfer på nettet og leser alle tenkelige og utenkelige forsøk på å forklare det som skjer – så er det et ekko av disse endetidsfilmene, ikke sant?

I Bibelen står det at det vil være uroligheter politisk, økonomisk, økologisk, som vil tilta i styrke inntil menneskene ikke lenger kan bortforklare det som skjer, men forstår at det finnes en Gud.
Gud elsker menneskene, men Han vil gjøre slutt på det onde. Han vil ta bort alt som hindrer kjærlighet. Han vil at menneskene skal omvende seg, og vende seg bort fra det onde, kjenne Guds hjerte som flommer over av kjærlighet til oss, men også Hans faste dom over det som er ondt.

Visst er det mye gøy i verden, og det er herlig å leve! Men vi vet inni oss at veldig mye av det som f.ex. ungdom vokser opp med i dag er galt – f.ex. vold og tortur er ok, og god underholdning – hvordan kommer den generasjonen til å løse verdenskonflikter? Det er de som skal lede landet om 5 -10 år.

Det finnes gode krefter, og det finnes onde krefter. I denne kanpen mellom godt og ondt har menneskene levet i mange tusen år. Jesus vant denne kampen på korset og da Han sto opp fra de døde. Så vi vet hvem som er det seirende laget. Men bare Gud vet når Han til slutt setter foten ned for å gjøre slutt på det onde. Han ønsker at flest mulig, alle, skal omvende seg og velge Han, og ikke det onde.
Det finnes ingen nøytral sone her – det som gjør mennesket unikt er at vi har fått en egen fri vilje – og med den må vi avgjøre hvilken siden vi står på.

Samtidig med denne økningen av uroligheter, ser vi også er likedan økning av Gud som berører mennesker over hele verden. Helbredelser, sterk og herlig opplevelse av Guds nærvær. Dette har gått i bølger opp gjennom århundrer, men bygger seg opp, slik som vi ser kreftene i naturen gjør.

Du skal ikke tro på hva jeg eller andre sier til deg, sjekk ut selv.
Oppsøk en aktiv menighet, prat med en du kjenner som tror på Gud, sjekk ut GodTV, You Tube osv.

Når det er noen vi elsker, så ønsker vi å tilbringe mye tid med den personen, ikke sant? Sånn er det med Gud også. Han vil være med oss. Og Han vil at vi skal være Hans hender og føtter her på jorda – gi videre av Hans godhet. Kunne trenges litt mer av det, hva...?

Jeg nekta å konfimere meg for jeg syntes kirken var så falsk – utrolig mye dritt som er gjort i Guds navn! Så fant jeg ut at kirken var en ting – Gud en annen. Gud bekjemper det onde. Men Jesus har aldri gjort noe ondt, eller oppfordret til vold. Og Jesus viser oss hvem Gud er.
Og jeg fant ut at det faktisk var ok folk i kirken også. smilies/wink.gif

Jeg tror ikke verden går under i 2012 – det er ting som skal skje først som det står om i Bibelen. Men jeg ber at pastorer og troende vil begynne å nærme seg profetiene fra Jesus i Åpenbaringsboken, og andre skriftsteder som omhandler endetiden. Jeg tror det vil ta lang tid for oss å ta til oss og til fulle forstå, og å forberede oss på det som vil komme. Det er lettere å komme seg på toget mens det går i sakte fart.

Men vi har et sårbart samfunn, ikke sant? Det er mange år sien Kjell Magne Bondevik anbefalte oss, helt udramatisk, å ha et lager med mat og utstyr for en evt krisesituasjon. Ikke så dumt det. Bare uten strøm i noen uker, gjør jo ting fort vanskelig, ikke sant?

Politikere, dere kan vel lage en oppdatert liste til oss, hva som er lurt å ha liggende?
OG : Når dere nå skal diskutere sikkerheten ved atomkraftverkene nå på ekstraordinært møte – få med dere en prest dere har tiltro til, og la han fortelle litt fra Åpenbaringsboken – det står også om stjerner som skal falle ned – så kanskje kan man ikke helt se bort i fra tsunamier i Europa heller?

Jeg vet at det som står i Bibelen er sant, fordi jeg etterhvert har lært Gud å kjenne. Han har lagt ned i alle mennesker en lengsel etter sannheten, etter kjærlighet, etter renhet. Og Han vil ha et personlig forhold til oss, man kan føle Hans nærvær, og Han hjelper meg helt konkret i hverdagen. Han er et sted å hvile, og Han gir kraft.
Høres kanskje weird ut, men jeg skal love deg, Harry Potter er ingenting! Gud er sterkere enn alt annet, og ingen fantasi! smilies/smiley.gif

Husk når det er mye som er leit rundt oss, så beveger Gud seg også sterkt rundt oss i verden!
”Gud, hvis du finns, så vis meg det, og vis meg at du er en god Gud. I Jesu navn, Amen.”
0
55 atomreaktorer i Japan.
skrevet av Wiggo Farberg, mars 15, 2011
Var den 89 år gamle Akira Kurosawa sanndrømt? I hans siste film:"Drømmer" fra l990 er det også mareritt. I et av dem ser vi litt mer enn det vi i dagevis har sett på tv: Et rødglødende Fujijama-fjell,jordskjelv og sunamibølger,atomreaktorer som smelter ned og eksploderer. De overlevende legger på svøm ut i Stillehavet for å unslippe radioaktivbestråling. Denne drømmesekvensen bli visst ikke helt godt mottatt i Japan. Det var 55 atomreaktorer i drift i Japan før naturkatastrofen,14 av dem ved sunamikysten. Det nærmeste (Tokai Daini) 12 mil fra Tokio. Alle oversvømmet av den samme sunamibølgen vi har sett på tv. Dieseldrevne nødaggregater virker ikke under slike gjørmesjøer. Ender vi til slutt opp med 14 reaktorkjernesmeltinger? 14 kinasyndromer? 14 Chernobyler? Og i mens prøver alle spesialister,politikere,journalister å minimalisere,berolige,abstrahere virkelighet med sitt glatte "nyspråk" og sin fantasiløse naivitet. Befriende at vi vanlige da har internett
0
2012
skrevet av Nostradamus, mars 16, 2011
Vi får se hvem som får rett. Jeg skal iallefall ta opp et kjempestort forbrukslån og feste hele 2012, for 21. desember er det for sent. smilies/grin.gif
0
@Nostradamus
skrevet av simi, mars 17, 2011
HAHAH! må le! Jeg skal love alle som leser dette at det IKKE vil bli noen verdens undergang i 2012!
0
2012?!
skrevet av realisten, mars 17, 2011
Jada, KJEMPEOVERRASKELSE at det kom et jordskjelv i verdens mest ustabile område, hva blir det neste? At folk i Afrika dør av sult og sykdom?

PS! Den kristne propagandaen kan dra til helvete. Ingenting har skapt mer problemer og krig gjennom tidene enn religion.
0
...
skrevet av Hmm, mars 17, 2011
Nå er jo faktisk den datoen feil...Om man skal tolke Maya kalenderen så er den rette datoen 28october 2011..

SÅ sånn er det..

ELENIN er på veismilies/smiley.gif
0
Makan til bærtur!
skrevet av UnoKuno, mars 17, 2011
Kristne Mona advarer om at stjerner vil falle til jorden og lage tsunamier også i Europa.
Jada, ser for meg stjerner i hopetall som ramler ned i våre hav og andre steder.
Det er bare det at dette ikke går an, det er bare bibelspinn.

Til opplysning er solen vår en stjerne. Vi bare kaller den en sol, for det er det den er for oss. Men det er altså uansett en stjerne. Denne stjernen som vi kaller solen er liten i forhold til mange andre stjerner. Men den er likevel hele 110 ganger større enn jorden! Og det er altså en liten stjerne.smilies/cheesy.gif Det betyr altså at om en eneste stjerne skulle prestere å "falle" ned på oss her på jorden, så er vi 100% tilintetgjort på et sekund. Og så var det flere stjerner som skulle ramle ned på oss? Og lande i våre forsvinnende små hav?
Ja, den bibelen den bibelen...
0
20tull
skrevet av tjuetolv, mars 18, 2011
Det 2012 tullet er basert på en steintavle av noe slag , jeg skjønner godt at han som drev med den ga faen i og skrive lengere jeg , Tenk og sitte der med En stein og kanskje noe treverk og hamre løs i solid sten for og skrive inn masse tull fordi dem ``Verdsetter`` gudene `? Trur fåtall av mensker som noen gang har levd faktisk hadde giddi og banka løs noe særlig mer en 2012 . jaja Tro hva dere vill ., Men det er en grunn til at det som er normalt heter Naturlig og NaturKatastrofer her ikke Unormalt . Vi bor i en verden vi ikke kan kontrolere . vi kan ikke forhindre noen slags form for naturFenomen , Og nei det er ikke en Naturkatastrofe Det er en Normal reaksjon på et Jordskjelv Jeg sier ikke at det ikke er synd på japanerne men det blir bare en Naturkatastrofe når det rammer oss . Jeg synes det er veldig trist men samtidig litt vakkert og se at naturen viser at det den som bestemmer . og jeg hadde kanskje ikke hatt samme oppfatning hadde jeg bodd der nede selv . men jeg ville nok tenkt tilbake på det på den måten . Men jaja Shit happens !
0
wake up
skrevet av joni, mars 18, 2011
Se dere rundt, åpne opp øynene deres. Går dere bak kulissene, vil dere skjønne litt mer. Se verden i et bilde.
Alt er mulig. Hvorfor skulle ikke 2012 være mulig? Atomkatastrofen som foregår i japan skulle jo "IKKE" kunne skje. Og dette blir bare værre. Hvordan er det mulig? Alt er. Bare at Stoltenberg er statsminister skulle heller ikke vært mulig..
Tullinger, wake up!
0
2012
skrevet av Børge Haug, mars 18, 2011
Håper vi dør alle sammen Eneste måten å redde planeten på.
0
not yet
skrevet av tada, mars 18, 2011
jeg tror det blir verre. Japan ligger i et området som kommer til å skje veldig mye framover. Den sokkelen kommer ikke til å gi seg så enkel. Det er bare starten.

Skriv kommentar
mindre tekstfelt | større tekstfelt

busy
 

Antall besøkende

Vi har 64 gjester her nå