Aktuelt.org

Blogg om dagsaktuelle nyheter!

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk

Bør være et klart skille ved 18 år!

E-post Skriv ut PDF

VG kan i dag fortelle om det jeg vil kalle et hull i lovverket som gir ungdom over 18 år som studerer mulighet til å kreve med loven i bakhånd at foreldrene dekker husleie for dem.

Jeg forstår intensjonen bak loven men mener samtidig at det bør være et klart skille der barna blir ansvarlige for egen tilværelse. Foreldrene har det samme ansvaret før fylte 18 år men da har de også medbestemmelsesrett i forhold til hva barna foretar seg. Etter fylte 18 år kan imidlertid barna gjøre som de vil og samtidig kreve at foreldrene betaler. Det blir feil. De fleste foreldre bidrar med lommepenger til barn som studerer selv om de  er over 18 år, noe som bør være mer enn nok.

Nå tror jeg imidlertid at dette er en noe søkt problemstilling som gjelder svært få. De færreste barn ønsker å robbe foreldrene sine på dette viset.

Kommentarer (5)Add Comment
0
Loven
skrevet av hmf, januar 10, 2011
er vel laget for at 18åringer som går på skole, ikke plutselig skal få beskjed fra foreldrene om at nå forsørger vi deg ikke lenger..du er myndig, klar deg selv.. Da må ungdommen kanskje slutte skolen og finne seg jobb.. meningen var vel å beskytte ungdommers mulighet til skolegang. 18åringer som ikke går på skole, har krav på sosialhjelp om de ikke finner jobb, for de kan ikke kreve foreldrene for bidrag. Dermed er det en snodig forskjellsbehandling.....
0
GALSKAP
skrevet av ROBERT, januar 10, 2011
Dette er det dummeste jeg har hørt. Jeg trodde ikke foreldre hadde noe økonomisk ansvar for når personen er 18 år og myndig. Jeg begynner å lure på om jeg har lest riktig.
Det var da ogå noen utrolige bløp det ble krevd her fra NAV. Må alle foreldre betale en så stor sum for dette uansett privatøkonomi. Dette høres da helt vannvittig ut. Ja det er utrolig hva NAV finner på. Jeg har igrunnen aldri forstått meg på NAV.
0
Det finnes flere saker
skrevet av Effjusikay, januar 10, 2011
Slik jeg ser det, hjelper NAV disse tenåringene til å bli trygdemisbrukere ved å bruke systemet og lovverket for alt det er verd. Dessverre er ikke denne saken enestående.
0
Vi burde ta en revisjon på hele lovboka...
skrevet av Roar, januar 10, 2011
Leser du lovboka så finner du mye drit som ikke er logisk. Dette er en av dem.

Hva skulle intensjonen med denne loven være? Greit nok at mor og far må la poden bo hos dem og gi den mat til skolegang er over, men mer enn det trenger de da vel egentlig ikke å gi.
0
Foreldreansvar til barna er 16
skrevet av Nowhere Man, januar 10, 2011
Foreldre burde hatt LOVFESTET foreldreansvar til barnet er 16. Etter at barnet har fylt 16 skal det vite at at dei bor heime på foreldra sine premisser. Vil dei det annleis, flytter dei sjølvsaagt heimafrå. Sånn var det før, kvifor ikkje også no. Kva er gale med den ordinga?

Skriv kommentar
mindre tekstfelt | større tekstfelt

busy
Sist oppdatert søndag 10. mars 2013 15:38  

Antall besøkende

Vi har 79 gjester her nå