Aktuelt.org

Blogg om dagsaktuelle nyheter!

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk

Ingen helter i denne saken, bare mange feiginger!

E-post Skriv ut PDF

Nordmannen Dag Gjerstad hylles som en helt etter at han la mannen som ropte bombe på flyet til Tyrkia i går. Dag hylles i dag som en ekte helt i norkse medier.

For all del, det var flott det Dag gjorde, ingen kritikk av han. Det jeg imidlertid mener er aller de andre på flyet som la seg ned med huet mellom beina er en gjeng med feiginger. Dersom mannen faktisk hadde en bombe hadde de jo ingenting å tape ved å forsøke å stoppe han. Sprenger flyet er de jo fortapt uansett.

Heltestatus er noe man skal få når man gjør noe ekstraordinært for å redde andre mennesker. I denne saken burde feigingene henges ut istedenfor den eneste som gjorde det som er naturlig å forvente.

Kommentarer (5)Add Comment
0
Akkurat.
skrevet av Thomas, januar 06, 2011
Håller med fullständigt. Det borde vara en SKYLDIGHET för alla vuxna friska passagerare att gripa in och tillsammans övermanna kriminella som försöker sig på dumheter. Hoppas fler vågar ingripa nästa gång.
0
Sett for mange actionfilmer?
skrevet av KL, januar 06, 2011
Du har sett for mange actionfilmer. Du vet ikke hvordan du selv vil reagere før du er i situasjonen. Kapringer er ofte et rop om "hjelp" til å komme seg til et bestemt land, få løslatt fanger etc.

Kaprere er sjeldent selvmordsbombere, de ønsker å komme levende ut av flyet. Ved å angripe en bevæpnet kaprer setter du samtlige i flyet i stor fare.

Tenk deg om før du skal leke helt.
0
Vel...
skrevet av Terrasque, januar 06, 2011
Hvis det er en bombe på flyet så er første prioritet å forhindre at bomben går av. Det er ikke alltid det samme som å angripe han som sitter med avtrekkeren.

Eneste grunn til å angripe en kaprer er hvis målet hans er å ødelegge flyet. Ellers kan det å angripe kaprerene sammenlignes med å kaste fyrverkeri på bålet for å hindre at det går av.

Forsåvidt, fra ene artikkelen:
Aftenposten siterer også fra et brev Gjerstad har sendt tyrkiske myndigheter for å beklage at han overså kabinpersonalets strenge beskjed om å ikke blande seg inn.

Han sier til avisa at han er lei seg for at han satte folks liv i fare ved å hoppe på mannen.


Jeg syns det er både usmakelig og hjernedødt av deg å kalle de andre passasjerene feiginger. Opp til nå er det bare tre kjente kapringer der målet for kapringene var å ødelegge flyet. Ved alle andre kapringer i historien så er målet noe annet, og man vil bare øke risiko hvis man blindt angriper (noe Dagens Helt forsåvidt ikke gjorde).

Fra filmen Firefly:
Do you know what the definition of a hero is? Someone who gets other people killed.


Vil ikke kalle han helt, alle overlevde tross alt. Og jeg vil ikke kalle noen av de andre passasjerene feiginger.
0
joooo...
skrevet av Tyrker, januar 07, 2011
skulle likt å se deg gripe inn på samma måten du... er noe du lett kan si fra sofaen, men i situasjonen er nok saken annerledes. Dessuten krever som oftest kaprere løsepenger (med unntak av 11.sept naturligvis), og vil la passasjerne uskadd. Men med tanke på at han sa han hadde en bombe, så er jeg enig, det hadde jeg ikke trodd på før jeg så den. smilies/smiley.gif
0
Søringer = Feige Mannedamer:)
skrevet av The Observer, januar 07, 2011
Søring"mennene" springer med halen mellom beina,de feige mannedamene,mens som vanlig måtte det en Nordlending til for å ta affæresmilies/smiley.gif

Ikke rart Søring-damene blir lesber eller finner seg nordlendinger/utlendinger etc,istedenfor de feige mannedamenesmilies/smiley.gif

Skriv kommentar
mindre tekstfelt | større tekstfelt

busy
Sist oppdatert fredag 07. januar 2011 10:20  

Antall besøkende

Vi har 17 gjester her nå