Aktuelt.org

Blogg om dagsaktuelle nyheter!

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk

Glimrende med høye strømpriser!

E-post Skriv ut PDF

I følge VG-nett/ Dine penger kommer det et nytt stort prishopp på strøm. Vannmagasinene i Norge er rekordtomme og kulde i Europa gjør at det ikke er mye billig overskuddstrøm å hente den veien heller. Nå komme det på toppen av det hele nyheter om at 2 vikitige atomkraftverk står stille i Sverige noe som vil drive prisene videre oppover.

Personlig synes jeg det er meget positivt med høye strømpriser. Dette er dessverre den eneste måten å få de store massene i befolkningen til å tenke strømsparing, d.v.s. miljøvennlig. Først når det er større penger å spare tar folk tak. Det viser seg gang på gang.

Strømmen er jo helt ren i Norge sier mange. Det er absolutt en sannhet med modifikasjoner. Verdens energi situasjon må ses på som en samlet ressurs og fornybar energi, deriblandt vannkraftsom utgjør kun en tredjedel. Norge er i dag en del av et gloabalt sammenknyttet strømnett. Den strømmen vi ikke bruker i Norge kan selges til land som produserer strøm med fossilt brensel. Norge kan dermed indirekte bidra til reduserte Co2 utslipp med å redusere strømforbruket selv om denne kommer fra fornybare kilder.

Vil du ha mer informasjon om mikrolån? Klikk her!

 

Kommentarer (7)Add Comment
0
Vel..
skrevet av realist, desember 08, 2010
jeg sitter med fastpris og rammes ikke av økningene som pågår nå, men jeg betaler nok min del av det i den varmere årstiden til gjengjeld. Jævlig ok akkurat nå. Selvsagt sparer folk det de kan på strømmen..jeg også, ..ellers får man svi gjennom forbruksavgiften i nettleien. Jeg synes aldeles ikke høye strømpriser er noe å juble for når man bor i et kaldt land. Det er mange som ikke har råd til dette, og heller ikke råd til å innføre strømsparende tiltak.
0
...
skrevet av Ompa Kaiiizer, desember 08, 2010
Statistikken viser jo faktisk at "de store massene i befolkningen" er flinke til å tenke strømsparing. Sannheten er jo at strømforbruket har gått ned i norske husholdninger de siste 20 år. Det er industrien som er problemet. Så kan man spørre seg om det er bedre å flagge industrien ut, gjerne til et land som får strømmen sin fra kullkraft f.eks. Det er kun ett svar på dette problemet, og det er atomkraft. Problemet er bare at altfor mange er mot dette av forutintatte grunner. Hadde vi alle brukt sikker atomkraft kunne vi i det minste sluppet å høre på alt dette CO2-maset, men da hadde vel miljøbevegelsen og den radikale venstresiden funnet på noe annet de kunne bruke i sine dommedagsprofetier. Iiidiiioooteeer alle sammen!
0
Bra??
skrevet av Esel, desember 08, 2010
Å sette ned temperaturen hjemme er ikke særlig smart. Utgiftene ved sprengte rør er langt høyere enn hva en høy strømregning er.

Jeg er forøvrig ikke enig i resonnementet om at de høye prisene er bra. Det går for en stor del utover de som har dårligst økonomi og som har minst ressurser å sette inn i strømsparende tiltak.

Forøvrig bør folk lese seg opp på Milankovitch–kurvene og forstå at vi helt sikkert nærmer oss en ny istid (spesielt artig lesing i en tid der folk krangler så busta fyker om den globale oppvarmingen).
0
Syke mennesker
skrevet av age, desember 08, 2010
Mye rart en skal høre, disse såkalte miljøforkjemperne skulle kjent hva det er å fryse! Da er jeg sikker på pipa har fått en annen lyd.

Har ikke det vært for at Norge meldte seg inn i Nord Pool så har vi hatt rikelig med strøm og kunne styrt prisene våres selv. Men verdensmestere som vi er, så skal vi være med å redusere andres forurensningsproblemer, og disse landene gir seg blanke f uansett. Dette sitter oladonk å svir for.

At det er oppdelt i 5 forskjellige strøm soner, hvor de sonene hvor det produseres mest i Norge er de dyreste, og hvor en er meget avhengig av strøm for produksjon. Mens resten av Norge har betydlig lavere priser, hvor i allverden er rettferdigheten i det?

Syke Norge, vi skal være verdensmestere i alt, og skal redde alle unntatt sitt eget folk. Dette landet kommer til å gå rett til helv... Bare vent..

0
...
skrevet av Joatle, desember 08, 2010
JA HELT TOPP! Tenk å greit for de eldre som bor i hus uten vedfyring og som kun kan fyre med strøm, helt topp at de nå kan tvinges til å spare strøm..
0
...
skrevet av Einar, desember 08, 2010
Ja det er jo bra med høye strømpriser, for da må vi bruke mer forurensende fyring. Lufta er alt for ren.
0
Egoist...
skrevet av tommy22, desember 09, 2010
Er du helt idiot?? Hva med oss som har dårlig råd fra før?? Tror du virkelig vi bruker mer strøm enn vi trenger??
Tipper du er en idiot som fortsatt bor hjemme og får betalt strømmen av mamma og pappa.
Er det riktig at vi i trøndelag og de på vest landet skal betale over 10kr per kw/t når de på østlandet slapp unna med 60-80 øre??
Det er faktisk i vest og midt norge det produseres strøm men likevel så skal vi betale for at eliten på østkanten skal få billig strøm??

Jeg selv har problemer nok med å betale regninger og samtidlig ha råd til mat.
Du er en forbanna egoist!

Skriv kommentar
mindre tekstfelt | større tekstfelt

busy
Sist oppdatert søndag 10. mars 2013 15:45  

Antall besøkende

Vi har 66 gjester her nå