Aktuelt.org

Blogg om dagsaktuelle nyheter!

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk

En skam at dine nærmeste må i fengsel for å hjelpe deg med å dø!

E-post Skriv ut PDF

I følge VG er ei enke dømt til 6 mnd ubetinget fengsel i Nedre Vestfold tingrett for å ha hjulpet sin avdøde ektemann med å dø etter hans eget ønske.

Det er bare tragisk at i et moderne samfunn skal overformynderiet bestemme over deg og meg i forhold til om vi skal gjennomgå et smertehelvete på våre siste dager eller om vi skal få avslutte det hele i fred og ro noen dager før.

Kommentarer (5)Add Comment
0
...
skrevet av Lars, november 26, 2010
Helt enig. Ganske idiotisk de sakene om aktiv dødshjelp. I de fleste tilfeller med f.eks. en hund, som er syk, gammel e.l. sier man at det beste for den er å avlive den, og den kan ikke uttrykke sin mening om det engang, og den blir avlivet fordi det er dens eget beste og det er "tortur" å la den leve i smerter e.l. Mens mennesker som man etter verdens oppførsel skulle tro at folk mener er mer verdt enn dyr o.l. ber om å få hjelp til å bli "avlivet" fordi de selv har f.eks. altfor store smerter, er det idiotisk at folk skal få straff for å hjelpe dem med deres største ønkse siden de ikke klarer det selv, mens man kan avlive dyr, uten deres mening, og nærmest bli straffet for ikke å gjøre det, fordi det sees som tortur. Hva skjer med følelsene til mennesker og logikken deres, og ikke bare følge prinsipper.
0
Vel
skrevet av jan, november 26, 2010
Jeg er ikke imot aktiv dødshjelp.
Jeg er heller ikke for en legalisering av aktiv dødshjelp

Spørsmålet blir vel NÅR er det aktuelt med aktiv dødshjelp.
Hvor skal grensene gå. Dette tror jeg er ufattelig vanskelig å sette ned på et papir sllik at det blir oversiktlig nok slik at folk IKKE kan misstolke det.

Bare mine 5 øre ganskje kjapt her og nå.
0
Sensur?
skrevet av Morten Horn, november 26, 2010
Hei,
Vet ikke helt hvor raskt innlegg behandles her, men ettersom ett annet innlegg er kommet opp: er det bevisst at mitt innlegg ikke er publisert, fordi det var kritisk til OP?
0
Tvilende til dommen
skrevet av LindaM, november 26, 2010
Hva styrker at enken forteller sannheten?

En deprimert mann klarer utmerket godt å injisere en overdose på seg selv. Hvorfor skulle han tvinge sin kone og risikere straff for å hjelpe? En lege med kunnskap og erfaring trenger ikke hjelp til å injisere seg selv.

Er de helt sikre på dette var en form for autenasi? Det ble satt en overdose heroin. Var mannen lammet, så syk han ikke kunne utføre et suicid alene, kunne jeg forstå behovet for hjelp. Jeg syns det stinker her. Og enken er tatt i andre løgner.

Hva er troverdig i saken - Ved rettens konklusjoner, foruten at mannen i depressive perioder har ytret ønske om å dø? Det finns en stor mulighet forl å utnytte en slik situasjon.
0
Feil opplysninger
skrevet av Morten Horn, november 26, 2010
Ja, det var rart, der kom anken min gjennom men ikke originalinnlegget?

Uansett: Dette er en tragisk sak, både for avdøde, hans barn og ikke minst enken, som uansett hva som ligger bak dette er i en fortvilet situasjon.

Uvegerlig vil en sak som dette føre til diskusjon om aktiv dødshjelp. Det er i så fall viktig å ha fakta riktig: Etter det vi vet, og det retten la til grunn, så var avdøde ikke døende, og det er ikke bevist at han hadde vesentlige fysiske smerter. Det vi har fått vite er at han var dypt deprimert, men at han var fysisk frisk og antagelig hadde lang tid igjen å leve.

Dersom man ønsker å bruke denne tragiske saken til å fremme legalisering av aktiv dødshjelp - mener man da at dette burde være tilgjengelig for mennesker uten smerter, med lang tid igjen å leve, med alvorlig depresjon?

De fleste som sier at de er for aktiv dødshjelp peker på dette med ulidelige smerter, døden nært forestående, og klar og beslutningskompetent person. Intet av dette var tilstede i denne saken.

Skriv kommentar
mindre tekstfelt | større tekstfelt

busy
 

Antall besøkende

Vi har 100 gjester her nå