Aktuelt.org

Blogg om dagsaktuelle nyheter!

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk

Ingen kan spå om fremtiden, spesielt ikke i dagens marked!

E-post Skriv ut PDF

VG/Dine penger går i dag i en artikkel ut og anbefaler folk å kjøpe bolig nå og vente med å selge til våren. Dette begrunnes med at boligprisene historisk sett stiger utover første halvår.

Det er vel ganske bred enighet om at det norske boligmarkedet har et kunstig høyt prisnivå og at et større eller mindre krakk vil komme før eller siden. Samtidig er vi inne i en tid med økt arbeidsledighet og mye tyder på at betydelig flere vil bli arbeidsledige utover våren da mange bedrifter sliter med ettervirkninger av finanskrisen. En krise som forøvrig ikke er over selv om mye tyder på at vi har sett bunnen.

Ovenstående sett i sammenheng med den store privatøkonomiske risikoen det alltid vil medføre å kjøpe bolig før man har fått solgt gjør at jeg er overrasket at ett så antatt seriøst nettsted som "Dine penger" gir et så dristig råd. Jeg trodde normal forsiktighet var et av de fremste budskapene til slike tidskrifter?


Problemer med gjeld og inkasso? Besøk inkassoguiden.no

Kommentarer (1)Add Comment
0
Kjøp nytt
skrevet av Janus, februar 01, 2010
Der jeg bor skal det blir bygget mange nye boligere de neste årene. Det er prosjektert et antall som tilsier ca 16% av nåværende antall.
Dette må jo ha noe å si på bruktprisen på de som skal selge brukt? Nå selges gammle hus fra 1950 for 2-4 millioner kr. På mange av disse er det seriøse ekstrakostnader for å få det bra. Så ser jeg at det kan bygges nye hus fra 1,3 mill fra Älvsbyhus for å nevne noen. Tomtene selges fra 250k pr stk. Da er huset nøkkelklart med hvitevarer osv. Så for godt under 2 mill har man nytt hus med alt nytt.

Hvis ikke dette raserer prisene på de gamle rønnene så vet ikke jeg.

Skriv kommentar
mindre tekstfelt | større tekstfelt

busy
 

Antall besøkende

Vi har 81 gjester her nå