Blogg om dagsaktuelle temaer og nyheter.

Aktuelt.org

Består VG av en gjeng SV politikere?

VG nett har i dag førstesidestoff om at et "velstående gubbevelde styrer kommune-Norge". Med dette mener de at det kan være et problem at den gjennomsnittlige kommunepolitikeren i Norge er en mann på 50 år som tjener 60% mer en gjennomsnittet.

Hva er dette for noe sosialistisk misunnelse sludder? For det første, dette er et gjennomsnitt, det kan være enkelte med høy inntekt som trekker mye opp. Artikkelens overskrifter år det også til å fremstå at kvinner nærmest er utelatt av norsk kommune-politikk. Det er jo langt fra tilfelle, hele 37,5% av de folkevalge er kvinner kommer det frem når man leser artikkelen nærmere. Hva er problemet da? Det vil jo i de aller fleste tilfeller i samfunnet være en viss forskjell på antall kvinner og menn selv om det bare er eksemplene der det er flest menn som blir trukket frem i media.

Selv er jeg svært glad for at det er de mer velstående og sannsynligvis bedre utdannede som styrer Norge. Disse vet åpenbart hvordan man tjener og forvalter penger noe de kan formidle videre i sitt politiske verv. Skrekk og gru dersom Norge skulle styres av "gutta på gølvet"...