Aktuelt.org

Blogg om dagsaktuelle nyheter!

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Aktuelt.org

Et glimrende valg!

E-post Skriv ut PDF

Dagens fotballnyhet er at Bård Wiggen er ansatt som assistentrener til det norske herrelandslaget når Ståle Solbakken tar over.

Som Sørlending har jeg over flere år fått et meget godt inntrykk av Wiggen. Han fremstår som profesjonell, ryddig, dyktig og ikke minst er han generelt meget godt likt. Alt bør ligge til rette for suksess når Solbakken tar over landslaget, hvis han faktisk tar over da...

 

Kina er tydeligvis meget fornærmet!

E-post Skriv ut PDF

Rett i forkant av utdelingen av Nobels fredspris til Liu Xiaobo har Kina funnet ut at de skal dele ut sin egen fredspris, nemlig Konfucius prisen som ble opprettet i all hast. "Vinneren" derimot hadde aldri hørt om rpisen og så derfor heller ingen grunn til å reise for å motta den, Kina fant da en tilsynelatende tilfeldig seksåring til å motta den på vegne av han. Et noe heller flaut opptrinn for Kina sin del sett fra vårt ståsted etter VG sin fremstilling.

Det er ganske åpenbart at Kina er veldig fornærmer på Norge etter tildeligen av fredsprisen. Man kan jo saktens spørre seg å klokt det var all den tid Kina tross alt var inne i en possitiv prosess selv om de har langt igjen. For troverdigheten til Nobelinstistuttet var det nok imidlertid veldig viktig etter flere års flauser hvor man nærmest ble flau på deres vegne, ikke minst med tanke på tildelingen til Obama som var noe merkelig selv om jeg liker både Obama og USA.

 

 

Glimrende med høye strømpriser!

E-post Skriv ut PDF

I følge VG-nett/ Dine penger kommer det et nytt stort prishopp på strøm. Vannmagasinene i Norge er rekordtomme og kulde i Europa gjør at det ikke er mye billig overskuddstrøm å hente den veien heller. Nå komme det på toppen av det hele nyheter om at 2 vikitige atomkraftverk står stille i Sverige noe som vil drive prisene videre oppover.

Personlig synes jeg det er meget positivt med høye strømpriser. Dette er dessverre den eneste måten å få de store massene i befolkningen til å tenke strømsparing, d.v.s. miljøvennlig. Først når det er større penger å spare tar folk tak. Det viser seg gang på gang.

Strømmen er jo helt ren i Norge sier mange. Det er absolutt en sannhet med modifikasjoner. Verdens energi situasjon må ses på som en samlet ressurs og fornybar energi, deriblandt vannkraftsom utgjør kun en tredjedel. Norge er i dag en del av et gloabalt sammenknyttet strømnett. Den strømmen vi ikke bruker i Norge kan selges til land som produserer strøm med fossilt brensel. Norge kan dermed indirekte bidra til reduserte Co2 utslipp med å redusere strømforbruket selv om denne kommer fra fornybare kilder.

Vil du ha mer informasjon om mikrolån? Klikk her!

 

 

Global heksejakt!

E-post Skriv ut PDF

Jeg har selv betenkeligheter med virksomheten til Wikileads og måten de uvilkårlig publidserer alt av offentlig sensitiv informasjon de kommer over. Slik jeg har forstått legger de ut så mye informasjon at de ikke selv har lest gjenom mye av dette før det lekkes ut. Dermed kommer de store nyhetene gjerne dager eller uker senere fordi noen har lest seg frem til dette. Dersom de skulle ha min troverdighet burde de ihvertfall lekket gjennom enkeltsaker som de av gode grunner skulle mene at trengte offentlighetens lys. Nå pøser de bare på.

På den andre siden har jeg enda større betenkeligheter med den heksejakten Wikileads og ikke minst Julian Assange er utsatt for. Alt fra voldteksanklager i Sverige til ønske av dødstraff fra Sarah Pahlin. Nå forsøkes han stoppes litt mer på Wikileaks vis nemlig elektronisk ved å sette pinner i hjulene for websidenes servere og pengetransaksjoner. 

Uansett, meste av skaden harallerede skjedd så i ettertid er det vel flere aktører som bør kvie seg for å se seg selv i speilet...

 

Har A-ha landet på Mars eller?

E-post Skriv ut PDF

Jeg har forstått at det norske pop bandet A-ha med Morten Harket i spissen har hatt en slags avskjedskonsert i Oslo i helgen.

Med tanke på den suksess de har hatt, spesielt på 80 tallet er det jo verdt en liten fotnote eller en middels artikkel. Men herregud, hele VG-nett er jo tapetsert med artikler om A-ha med alle tenkelige vinklinger. Man skulle jo ut i fra det tro at de har gjennomført en månelanding eller kanskje til og med landet på Mars ut i fra den enorme oppmerksomheten...

 

Består Noge av mangemillionærer?

E-post Skriv ut PDF

VG har i dag en båt artikkel om "Atlantis 44 sport cruiser", en meget luksuriøs båt med 700hk. Noen pris nevnes ikke men jeg tar neppe for godt i dersom jeg anslår 4-5 millioner.

Ut i fra dette spør jeg meg, hvem er VG sin målgruppe? Riktignok er det mange nordmenn som er meget godt bemidlet men jeg tror allikevel vi må snakke om promiller remfor  prosentandel avfolket som har mulighet til å spa opp 4-5 millioner til en slik båt. Artikkelen bærer heller ikke preg av en "drømmeartikkel" men mer detaljert og informativt slik at den må oppfattes å være rettet mot potensielle kjøpere.

 

Ja til kongehuset!

E-post Skriv ut PDF

Kongen har igjen tatt T-banen/ trikken. Denne gangen i forbindelse med nyåningen av Holmenkollbanane. "Tilfeldigvis" havnet Berit Okkenhaug igjen ved siden av kongen, denne gang i Harald sin skikkelse.

Jeg vil bare benytte anledningen til en uforbeholden støtteerklæring til kongehuset. For den beskjedne apanasjen de har til disposisjon er de glimrende representanter for Norge og et samlingspunkt for folket. Dersom vi imidlertid skulle få en konge ala svenskekongen er det imidlertid på sin plass å ta opp diskusjonen om kongehuset igjen. Ari derimot skal vi klare å leve med...

 

Merkelig!

E-post Skriv ut PDF

Ifølge VG skal politiet ha opplyst at en mann er påkjørt av flytoget på Gardermoen men skal mirakuløst nok ha sluppet unna det hele med små skader.

Man kan med jevne mellomrom lese om folk som faller ned på perongen foran toget, ser man hele verden under ett skjer det rett som det er. Også barnevogner og lignende med en uoppmerksom "fører" havner innimellom på skinnegangen.

Det jeg har spurt meg selv om at er hvorfor det ikke er bygd noen form for sperrer mellom perongen og skinnegangen? Det burde være en relativ enkel sak å få til. med en form for automatisk lukking og åpning når toget stod stille.

 

Flygeledere er tydeligvis et virus i flere land!

E-post Skriv ut PDF

Hva er det med denne lille yrkesgruppen som kaller seg flygeledere. Som har meget godt etalt for den jobben de gjø men allikevel klager og syter og lager et vannvittig kaos fo stakkarer som skal ut og fly. Norge har vært plaget av dette viruset i flere år og nå har de spanske kolegene tydeligvis de samme personlighetsproblemene.

Her er det snakk om en yrkesgruppe som har klart å ovebevise samfunnet at de er så mye mer avhengige av dem enn vi egentlig er.  Det er neppe så vanskelig å dirigere litt flytrafikk og militæret i Norge og Spania har sikkert tilgjengelig personell som er kvalifisert nok. Hvis ikke kan vi jo bare leie inn litt kompetent arbeidskraft fra utlandet. Vi kan ikke la oss herse med på denne måten lenger. Hvis de ikke vil jobbe kan de bare la vær etter min mening så kan vi finne noen andre til å gjøre jobben. De er regelrett oppskrytt.

 


Side 11 av 56

Antall besøkende

Vi har 58 gjester her nå