Aktuelt.org

Blogg om dagsaktuelle nyheter!

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Aktuelt.org

Hvorfor må noen alltid stilles ansvarlig?

E-post Skriv ut PDF

For å unngå misforståelser, jeg synes det er svært trist det som har hendt Robin A. Vedvik Helmersen etter at han fikk takras i hodet og ble svært alvorlig skadet.

Når det er sagt så vil jeg si, som jeg har sagt så mange ganger før i tildigere innlegg, at jeg er så fryktelig lei av samfunnsutviklingen der noen alltid må stilles til ansvar for alle ulykker og feil som gjøres i samfunnet. I 2011 er det nemlig ikke akseptert lenger at feil og ulykker kan skje. Er det virkelig slik vi vil ha det? Et "feilfritt" amerikansk samfunn der man skal gå livredd rundt i frykt for å bli saksøkt?

I denne aktuelle saken fremstår jo huseier forøvrig som en av de mer ansvarsfulle gårdeiere som i det minste har forsøkt å iverata sitt ansvar for å unngå ras, noe han åpenbart ikke har gjort godt nok. Det er jo åpenbart at når hustakene i Oslo blir fulle av is så blir det kø hos dem som driver med liftutleie slik at det kan ta noe tid før isen blir fjernet. Dersom gårdeier forsøker selv eller sender noen opp på annen måte ender han opp med et nytt ansvar for å ikke sørge for nødvendig sikring for arbeiderne. En håpløs situasjon med andre ord.

 

Besøk www.billund.no

 

Uforutsigbarhet gir mennesket nødvendig stimuli!

E-post Skriv ut PDF

De siste dagers hendelser i Norge i form av flom og bortfall av mobilnettet har skapt store overskrifter i media. Telenor brukte hele 18 timer på å få tilbake mobilnettet og stadig flere mennekser må evakuere hjemmene sine på grunn av flommen.

For all del, det å miste hjemmet sitt på denne måten er selvfølgelig ingen hyggelig opplevelse og de økonomiske konsekvensene er stor både for enkeltpersoner og hele samfunnet. Det er selvfølgelig fortvilende å ikke ha mobildekning når du absolutt trenger det og tar det som en selvfølge at du har det.

For 20 år siden var mobildekning en teknologi forbeholdt de få og var kun mobil i form av slepbare kofferter. Da bør vi klare oss uten dette i 18 timer i dag når vi klarte oss så og si helt uten det for 20 år siden. Istedenfor er det nærmest erklært nasjonal krise og Telenor blir satt til veggs. Når det gjelder flommen så er dette en naturlig hendelse som har skjedd opp igjennom alle tider. Selvfølgelig trist for dem som rammes men helt naturlig.

Den bestrebelsen etter det feilfrie og perfekte samfunnet vi ser i slike sammenhenger tror jeg fort kan slå tilbake på menneskeheten. Jeg tror vi allerede har sett starten på dette i stadig økte forekomster av psykiske lidelser som angst og depresjon. Menneskets natur er forberedt på å jevnlig utsettes for farer og mer eller mindre tragiske hendelser. Dersom verden blir for feilfritt tror jeg rett og slett livet blir for kjedelig hvor et "behov" for farer blir understimulert med påfølgende eksplosjon av psykiske lidelser.

 

På jakt etter en romantisk date? Let i hele Skandinavia på Skandinaviadating.com

 

Nå går jorden under!

E-post Skriv ut PDF

Jeg tror den amerikanske dommedagsprofeten har helt rett i at jorden skal gå under i løpet av få måneder. Vi bader jo i nyheter åm jordskjelv, vulkan, tornado, sykloner og andre naturkatatrofer. Forøvrig startes det jo den ene krigen etter den andre der såkalte "internasjonale styrker" blander seg inn for å ivareta egne interesse mens Obama med Europeiske venner hyller seg selv for innsatsen.

Eller er det rett og slett slik verden alltid har fungert bare at den teknologiske utviklingen har ført til at verden har blitt mye mindre og vi får med oss alt som hender gjerne med direkte bilder av den mer grusomme karakter? Det er vel kanskje dette som er den reelle forklaringen. Men det er jo spennende å sitte å vente på dommedag da :-)

Hvis du er en av de blandt oss som er likeglad kan du glede deg over forbredelsene til Champions Leauge finalen og at vulkan asken sannsynligvis ikke vil legge noen demper på festen.

 

Gjøre fett om til muskler??

E-post Skriv ut PDF

VG-nett har i dag en konstruktiv artikkel om forholdet mellom trening, sunnhet og vekt og poengterer at det ikke bare er fettprosenten til en person som er avgjørende for denne personens sin personlige helse. Dette beskrives med overskriften "tykk og sunn bedre enn tynn og utrent".

Sålangt er jeg relativt enig med VG men et stykke nede i artikkelen kommer artikkelens intervjuobjekt med den merkelige uttalelsen at fett kan gjøres om til muskler som han formulerer slik "Ved trening vil ofte noe av fettet omgjøres til muskler". Hva er dette for noe vrøvl? Dette er en vanlig oppfating av mange uten noe som helst kompetanse om trening og kosthold. Samtidig er dette noe "barnelærdommen" du får inn så fort du begynner med fysiks aktivitet i en organisert form dessuten gjøres man oppmerksom på dette gjentatte ganger i forskjellige varianter av slankeprogrammer på TV og i treningsmagasiner og lignende.

Når man gir såkalte ekspertutalelser til lsike artikler bør man i det minste ha lagt til side slike vanlige misoppfattelser om kosthold og trening. Alle "lærde" innen faget vedt svært godt at fett ikke kan omdannes til muskler. Fett kan forbrennes og nye muskler kan bygges ved tilførsel av proteiner via kosten.

 

På jakt etter en partner? Finn en likesinned på sportdating.org

 

Er forherligelse av drap ok?

E-post Skriv ut PDF

Hele den vestlige verden jubler over likvidasjonen av Osama Bin Laden. Media flommer over med "viktige" personer fra forskjellige samfunnsgrupperinger som forherliger hendelsen. Vi bader i "fornøyeleige" detaljer om drapet og den tilhørende militæropperasjone og USAs president Barack Obama høster ros verden over.

er det vel lite som tyder at Osama Bin Laden hadde så mange gode gjerninger på samvittigheten men han hadde vel strengt tatt hatt krav på en rettferdig rettsak som alle andre? Er det slik en sivilisert vestlig verden vil vise en mindre sivilisert musimsk verden (ihvertfall deler av dem) at vi løser problemer?

På jakt etter en date? Besøk skandinaviadating.com

 

Lenge leve takknemligheten!

E-post Skriv ut PDF

Enkemannen til den Britiske kvinnen som døde, etter at hun falt i vannet i forbindlese med at båren skulle heises ned i redningsbåten fra cruiseskipet hun ble syk på, varsler nå at han vurderer søksmål etter ulykken. Dette til tross for at det ikke er sikkert at det var dette uhellet hun døde av.

Selv mener jeg at folk ikke eier skam når de skal saksøke noen som prøverå redde livet til dem selv eller sine kjære. Hva slags banalt samfunn er det vi er i ferd med å skape hvor det ikke skal være lov å gjøre feil? er det virkelig slik vi vil ha det? Selv foretrekker jeg å kunne gå på jobb uten å risikere søksmåpl for en liten personlig feil. Samtidig ønsker jeg at noen forsøker å redde livet mitt dersom jeg blir utsatt for en ulykke eller lignende og redningsmannskapet foretar seg handlinger de mener gir meg best mulig sjanse for å overleve og ikke det som gir dem minst mulighet for søksmål. Veldig ofte vil disse tingene henge sammen men langt i fra alltid.

 

På jakt etter en romantisk date? Let i hele Skandinavia på Skandinaviadating.com

 

Idiotavtale!

E-post Skriv ut PDF

Helt siden Norges fotballforbund for flere år siden signerte avtale med Ståle Solbakken har jeg synes dette var en idiotavtale fra A til Å.

For Ståle Solbakken sin del er avtalen genial. Uansett hvor mye eventuelt hadde dritt seg ut som trener (nå har han heldigvis ikke gjort det) i perioden 2009-2012 har han en topp jobb å gå til i fotballen i 2012 som Norges landslagssjef. I motsatt fall, slik tilfellet er nå, har han en avtale i bunnen som han kan bruke til å få en bedre jobb både lønnsmessig og karrieremessig samt at han eventuelt kan velge å bruke dette for å presse lønnen opp hos Norges fotballforbund.

For Norges fotball landslag var avtale i utgangspunktet svært dårlig. For det første skulle de forholde seg til en trener som skulle tiltre stillingen flere år senere. I mellomperioden måtte de ansette trener/e på korttidskontrakt. Hvor bra er det i utgangspunktet for et landslag? Nå var imidlertid Norges fotballforbund så heldige at det dukket en fyr med kallenavnet Drillo opp og dermed løste det seg bra for dem ikke minst fordi jeg forstår det slik at Drillo kan være interessert i å fortsette dersom det ikke blir noe med Solbakkens avtale. Drillo suksessen vil jeg imidlertid påstå at var ren og skjær flaks fotballforbundet og må ikke få lov til å overskygge den komplette inkompetansen de har vist i saken.

 

På jakt etter en partner? Finn en likesinned på sportdating.org

 

At alle andre gjør en ugjerning gjør det ikke mer riktig!

E-post Skriv ut PDF

Omskjæring av gutter er kjønnslemlestelse på lik linje med omskjæring av jenter bare ikke med fullt like alvorlige konsekvenser. Det er dermed med forferdelse at jeg leser at ugjerningen nå forslås utført på norske sykehus på skatebetalernes regning for å unngå at det skjer i ukontrollerte former.

Det argumenteres med at dette er en eldgammel skikk både hos jøder og muslimer. Det gjør vel på ingen måte saken noe bedre at jødene også gjør det slik at vi ikke kan henge det på muslimknaggen...?

Hva så om det er lovlig over hele verden? Gjør det forbudt i Norge og straff de foreldrene som reiser til utlandet for å omskjære guttene likt med dem som reiser utenlasnds for å omskjære jenter. La Norge være et foregangsland slik vi ellers er så glad i å være. Om 50-100 år er dette uansett forbudt i hele den siviliserte verden og vil bli sidestilt mad andre syke religiøse skikker.

 

Jeg vet hvem det er!

E-post Skriv ut PDF

Men jeg vil ikke si det. slik lokker VG lesere med sine overskrifter.

Slike hendelser kommer det alltid før eller siden frem hvem det gjelder uansett så hvorfor ikke bare gå ut med det med en gang. Så slipper i det minste et dusin andre uskyldige idrettsutøvere i samme aldersgruppe å bli uskyldig mistenkt av hele Trøndelag og landet forøvrig.

Lyst på en date i påsken? Besøk Skandinaviadating.com.

 


Side 2 av 56

Antall besøkende

Vi har 127 gjester her nå