Aktuelt.org

Blogg om dagsaktuelle nyheter!

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Aktuelt.org

Jeg har aldri forstått hva som er så spennende med en liten tur utenfor atmosfæren!

E-post Skriv ut PDF

Svensken Christer Fuglesang har fått seg en tur med romferjen Discovery og får lov til å sveve litt ute i atmosfæren og media bader i at en skandinaver er blant de nøye utvalgte.

Personlig har jeg aldri sett den store facinasjonen av å sette livet på spill for å oppleve det å være vektløs og se jorden i et annet perspektiv. Dette er heller ikke naturlig for mennesket og det har forøvrig vist seg at mange astronauter lider av alvorlige depresjoner når de kommer tilbake til hverdagen igjen. Ingenting blir visstnok spennende lenger og oppmerksomheten forsvinner.

Jeg tror lykken er å se tilbake på de mykere verdier og kanskje ta en pust i bakken og leve mer i ett med naturen slik forfedrene våre gjorde det. Det er den lykken mennesker i dag savner. Hva mener du?

 

Hvorfor kan ikke politikerne konsentrere seg om egen politikk og prate eventuell koalisjon etter valget?

E-post Skriv ut PDF

Årets valgkamp preges av koalisjonsprat på en måte jeg aldri kan huske vi har vært i nærheten av tidligere. De rødgrønne elsker åpenbart sine fargerike koalisjon så sterkt at det nesten ikke er snakk om å vinne valget på egenhånd, selv ikke AP. Den borgerlige siden er jo et kapittel i seg selv med noen som vil sammarbeide med noen mens andre ikke vil sammarbeide med  FRP o.s.v.

Jeg savner et parti i Norge som går ut og sier de vil vinne valgkampen alene. Umulig vil mange si. Nei, det er bare å få nok stemmer og det får de partiene som har guts til å tenke anderledes. Hadde f.eks. FRP gått sterkt ut med med at hovedmålet er å vinne valget ville de nok ha scoret stort på dette. Kanskje ikke nok til å få en flertallsregjering men nok til en mindretallsregjering eller koalisjon med bare Høyre. Så kan Sponheim sitte for seg selv og holde seg for nesen.

Få 4 uker med Dagsavisen levert hjem - helt gratis!!

 

Inkompetanse i det offentlige!

E-post Skriv ut PDF

Sensasjonjournalistene i VG har i kveld laget en sak med overskriften "Glemte å forsegle konvolutten- 30 mister jobben". Kort fortalt er det et rehabiliteringssenter i Trøndelag som glemte å forsegle en konkovolutt, noe reglene tilsier skal gjøres, i forbindelse med en lukket anbudsrunde angående fornyelse av kontrakt med det offentlige.

Dette viser god gammel norks inkompentase i det offentlige og er et glimrende eksempel på at det er på tide med en vorgerlig regjering i dette landet. Her demonstres innkompetanse i alle ledd, både hos søker som ikke klarer å følge anbudsreglene og ikke minst Helse Midt Norge som ikke klarer å håndtere situasjonen forebyggende da de ganske tidlig bør ha oppdaget blemmen og funnet en levelig løsning på problemet.

Og VG: Dere kunne vel kanskje tatt med at de 30 arbeidsplassene dukker opp ikke så alt for langt unna hos vinneren av anbudsrunden, så noen nasjonal katastrofe er det vel uansett ikke snakk om. Men selvfølgelig kjedelig for dem det gjelder.

Få 4 uker med Dagsavisen levert hjem - helt gratis!!

 

Finanskrisa var en katastrofe for miljøkampen!

E-post Skriv ut PDF

Ifølge VG tegner WWF et enda mer dystert bilde om jordas fremtid i en ny raport. Dette gjelder først og fremst nedsmeltingen av forskjellige isbelagte områder noe som er veldig vesentlig for den globale balansen.

For 2 år siden stod miljøkampen på topp av nesten alles prioriteringslister, både politikere, privatpersoner og bedrifter hadde fokuset inne. Så kom finanskrisa og alt gikk tilbake til den gamle kampen om å overleve i en tøff hverdag. Ritkignok førte finanskrisa til en kortsiktig nedgang i det globale forbruket men på sikt er dette ikke tilstrekkelig. Det er behov for glabal satsning på fullstendig omveldtende og drastiske tiltak. Dette var verden i ferd med å instille seg på før fionanskrisen.

Hva tror du? Kommer menneskeheten til å endre sitt handlemønster i tide til å redde kloden?

 

Medieoppmerksomheten skaper titals lignende kidnappingssaker!

E-post Skriv ut PDF

En ny grusom kidnappingsak med offer som er holdt innelåst i nesten 20 år er underopprulling i USA. Denne gangen er det Jaycee Lee Dugard som har dukket opp like plutselig som hun forsvant. I verste Fritzl stil har kidnapperen rukket og få 2 barn med henne, som han bedyrer han ikke har rørt (som om det skulle sette han i så veldig mye bedre lys).

Saken får forståelig nok enorm oppmerkosmhet over hele verden. Jeg mener at media snar bør lære seg å ikke blås slike saker opp på denne måten. En liten fotnote bør være tilstrekkelig, alt annet vil bare være med på å hele bensin på bålet til andre potensielle kidnappere og jeg tror ikke jeg tar feil når jeg påstår at denne saken indirekte vil føre til et titals lignende kidnappinger, sannsyligvis med enda mer tragisk utfall.

Hva mener du? Bør media i større grad kjenne sin påvirkningskraft og dysse ned enkelte saker?

 

Det får være grenser for hva media skal lage saker ut av!

E-post Skriv ut PDF

Atter en gang er norsk media i ferd med å rive en regjeringspolitikers troverdighet i fra hverandre. Denne gangen er det fiskeriminister Helga Pedersen som har "tatt en Haga". Det vil si hun har fått godkjent bruksendring men har ikke levert inn ferdigattest.

Jeg er enig i at det hadde vært grovt dersom hun ikke hadde fått godkjent bruksendring og bare gjort det allikevel. I dette tilfellet er det imidlertid kun en ferdigattest som gjenstår. Storm i vannglass spør du meg.

Men som en "blå mann" klarer jeg ikke å la være å kose meg over alle flausene regjeringsmedlemene har gjort i den rødgrønne regjeringen.

 

En kommafeil kan jo skje den beste!

E-post Skriv ut PDF

Kongo saken fortsetter i dag i sin vante stil. Aktor har tydeligvis innsett at erstatningskravet mot Norge på 3000 milliarder var litt i drøyeste laget og har i dag gått ned til 30 milliarder. Han skylder på en skrivefeil.

Ja,ja, kommafeil kan skje den beste. I dette tilfellet er det vel noe av det tåpeligste av en aktor på 2 bein som har gjort "feilen". Forresten, jeg trekker påstanden om at aktor er tåpelig, det var dumt skrvet av meg. Jeg tar ikke risikoen på et erstatningskrav på 3000 billioner, eller var det millioner?

 

Man kan bare drepes en gang!

E-post Skriv ut PDF

Den hårreisende og latterlige rettsaken i Kongo overgår seg selv hver eneste dag i Mongo sprell fra "påtalemyndighetene".   I dag ble det lagt ned påstand om 5xdødsstraff for de tiltalte nordmennene.

Jeg må si at jeg stusser litt over tankegangen her. Er dette en måte å få de selve straffen til å samsvare erstatningsbeløpene på 45xlandets BNP? Eller mener de bokstavelig at de skal drepes, vekkes opp fra de døde for deretter å drepes igjen 5 ganger?

Til og med i vestlige land blir man idømt flere hundre års fengsel. Det er jo litt fornuftig for man vet jo ikke hvor langt menneskeheten er kommet i utviklingen om 50-100år i forhold til menneskets levealder. Men jeg tviler på at teknoloien noen gang kommer så langt at vi kan vekke mennesker opp fra de døde.

Jeg er forøvrig forundret over den norske regjeringens passitivitet i saken. Det er vel kanskje på tide at Stoltenberg eller Støre går aktivt ut mot Kongo og fordømmer åpenbare brudd på menneskerettigheter mot norske statsborgere. De kan legge press på landet fra mange vinkler.

 

Det blir ikke mindre aldersdiskriminerende å flytte grensen til 75 år!

E-post Skriv ut PDF

Fremskrittspartiets Carl I Hagen tar til orde for å flytte aldersgrensen for å ha legattest for å kjøre bil fra 70 til 75 år. Hagen begrunner forslaget med at dagens krav er aldersdiskriminerende.

Jeg er enig i at det er rimelig å ta den gjeldende aldersgrensen opp til diskusjon med jevne mellomrom. Men jeg kan ikke forstå at det skal være aldersdiskriminerende å ha en grense på 70 år mens en grense på 75 år er greit. Så lenge det finnes en grense vil det jo være aldersdiskriminerende uansett hva grensen er.

Selv er jeg veldig glad for at alle over 70 år må ha legattest. Kravene som stilles burde muligens bli enda strengere. Jeg har da noen episoder der jeg har møtt eldre mennsker som kommer kjørende feil vei i rundkjøringer friskt i minne. Ja, jeg har faktisk opplevd dette flere ganger.

 


Side 54 av 56

Antall besøkende

Vi har 9 gjester her nå