Aktuelt.org

Blogg om dagsaktuelle nyheter!

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Aktuelt.org

Bløffer Støre oss?

E-post Skriv ut PDF

Hele verdens øyne rettes nå mot den banale Kongo saken. I dag har saken vært førstesidestoff over hele verden deriblant på nettsidene til CNN og BBC. Utenriksminister Jonas Gahr Støre engasjerer seg tilsynelatende personlig i saken og har på kveldstid tatt seg tid til å ringe i hvert fall foreldrene til den ene av de tiltalte.

Støre og Utenriksdepartementet forsikrer oss om at de har høy fokus på saken og forsøker å legge press på Kongolesiske myndigheter. Spørsmålet jeg stiller meg er om dette har noen som helt betydning ovenfor kongolesiske myndigheter? Kan det være tilfelle at Støre har innsett at han kan gjøre svært lite for å hjelpe nordmennene og at innsatsen han legger ned i saken er et spill for galleriet for ikke å fremstå i et dårlig lys under innspurten i valgkampen? Eller er dette en sak som engasjerer han sterkt personlig?

Personlig tror jeg at Støre har et sterkt personlig engasjement i saken og at han ikke tenker valgkamp. Hva mener du?

 

Reduksjon i inkassosalærene vil ikke hjelpe gjeldsofrene nevneverdig!

E-post Skriv ut PDF

Det er nå besluttet at inkassosalærene skal settes drastisk ned fra nyttår. Dette angivelig for å gjøre hverdagen enklere for for gjeldsofrene.

Jeg mener dette er skivebom for politikerne. Alle som har jobbet med inkasso vet veldig godt at det fra før av ikke er ei krone å tjene på gjeldsofre. Det er med andre ord ikke gjeldsofrene som betaler inkassobyråene sine inntekter, det er rotekopper med god inntekt som fra tid til annen havner til inkasso. Det er her inkassobyråene tjenere sine penger. Gjeldsofrene er det sjeldent penger å hente hos, imidlertid må inkassobyråene allikevel jobbe med disse håpløse sakene for å tilfredstille sine kreditorer. Det har med andre ord lite å si hva inkassosalærene er på disse sakene da de ikke blir betalt uansett.

Les forøvrig mer på www.inkassoguiden.no

 

 

Skolevalgenes betydning er oppskrytt!

E-post Skriv ut PDF

Det sies at skolevalgene gir en god pekepinne på hvordan det endelige valgresultat vil bli. I årets skolevalg skal det ifølge VG og Dagbladet være forholdsvis jevnt  mellom AP og FRP som de to største partiene.

Selv mener jeg at betydningen av skolevalgene er oppskrytt. Det er en gjeng med unger som enten stemmer det foreldrene stemmer på eller det som det er kult å fortelle vennene etterpå at de stemte på. Kun et fåtall har gjort seg opp en reel mening basert på en fornuftig gjennomgang av partiprogrammene. Dessuten har skoleungdom andre prioriteringer iforhold til den voksne stemmebrettigede befolkningen. Dette viser seg ofte i at partiene på ytterkantene får en større prosentandel av stemmene.

Joda, det kan muligens fanges opp noen trender i skolevalgene, jeg mener imidlertid at dette mye enklere kommer frem i en god gammeldags galup måling blandt stemmeberettigede.

 

Dette hadde aldri skjedd med amerikanere!

E-post Skriv ut PDF

Nordmennene Tjostolv Moland og Joshua French fikk i dag sin ventede dødsdom i den tragiske farsen som kalles rettssak i apekatt landet Kongo.

Dette hadde aldri skjedd med amerikanske borger, ikke fordi Kongoleserne hadde vært dumme nok til å prøve seg på tilsvarende i et slikt tilfelle, men fordi amerikanske spesialstyrker hadde hentet ut sine borgere for lenge siden så fort de hadde sett tegningen i sakens utvilkling.

Det er ingenting i veien for at Norge kan gjøre det samme. Vi har topp trente soldater, ressursene og ikke minst mye mer internasjonal ryggdekning enn USA ville hatt i tilsvarende tilfelle. Det hadde garantert ikke vært vanskelig å be våre allierte om militær støtte i form av å stille utstyr, mannskap og andre ressurser. Norge har faktisk ei høy stjerne internasjonalt i denne sammenheng selv om Kristin Halvorsen med sine partifeller har gjort sitt de siste 4 årene for å forverre vårt forhold til våre allierte, bl.a. Israel.

 

Tutta er Norges mest undervurderte idrettsutøver!

E-post Skriv ut PDF

Vi gratulerer Suzann Pettersen "Tutta" med seieren i Canadian open og befester sin posisjon blandt verdenseliten i golf for kvinner.

Når det skal trekkes frem hvem norges fremste idrettsutøvere er er det sjeldent "Tuttas" navn trekkes frem, ihverftall når det er mannen i gata man spør. Jeg mener imidlertid at "Tutta" kan sidestilles med idrettsutøvere som Ole Einar Bjørndalen og Ole Gunnar Solskjær. Det er bare vi her hjemme i fjellandet som ikke har forstått hvor stor sport golf er ute i verden.

Hva mener du? Hvor stor er Tutta i forhold til andre norske idrettskjendiser?

 

Verden elsker hverdagshelter!

E-post Skriv ut PDF

En ny helt er "født". Vel, det er ingen nygødt vi snakker om men 37 årige Hossein fra Sverige som på en fantastiks måte klarte delvis å ta imot en 6 åring som falt fra 5 etasje. Dette var sannsynligvis nok til at han reddet livet til gutten.

Det er dette verden elsker, hverdagshelter som dukker opp fra intet og preger nyhetsbildet i en dag eller to. Det er slike saker som gjør det verdt å lese nettaviser som i stor grad er preget av krig og elendighet. La oss fortsette å hylle hverdagsheltene, det gjør verden til et bedre sted.

 

Kan Kongo overaske med en frifinnelse?

E-post Skriv ut PDF

Kl 10 i dag skal dommen i Kongosaken komme der nordmennene Tjostolv Moland og Joshua French er tiltalt for en rekke alvorlige lovbrudd. Aktor har lagt ned påstand om 5xdødstraff for begge samt 30 milliarder (nedjustert fra 3000milliarder etter en "uheldig kommafeil").

Alle forventer seg at rettsfarsen skal fortsette slik at nordmennene blir dømt i henhold til aktors påstand. Det hadde derfor vært morsomt om dommeren hadde frifunnet nordmennen på alle punkter slik at de kan reise hjem og andre nordmenn igjen tør å besøke dette forskrudde landet.

 

Dette holder ikke mål!

E-post Skriv ut PDF

Den bedrøvelige landskampen mellom Norge og Island endte 1-1, et resultat som sender Norge ut av VM.

Det kan diskuteres så mye som bare det om Norge fortsatt har en teoretisk mulighet til å komme til VM, etter dette mener jeg at alt håp er ut. Nå har det ikke så mye å si om Norge hadde kommet til VM uansett. Norge er og forblir fjellaper som ikke duger til så mye som ikke innebærer å ha ski på bena. Det som forøvrig gjør at vi er så gode til det er det faktum at skisport er en liten idrett utenfor Skandinavias grenser, så i praksis konkurrerer vi bare med Sverige og Finland på det området.

Nå må "fotballnasjonen" Norge ta seg sammen og tenke langsiktig fremover. Vi må la pensjonistene pensjonere seg og tenke ungt og langsiktig selv om det også er et relativt håpløst prosjekt.

Hos Santander kan du låne 250 000 kroner uten å stille sikkerhet, til en rente fra 11,5% (12,6% eff). Klikk her for å søke nå

 

Nå er det jammen på tide å få MJ under torva!

E-post Skriv ut PDF

I natt finner endelig begravelsen til Michael Jacksomn sted.

Så vidt meg bekjent er det vanlig å få mennesker under torva i løpet av ei uke eller to noe som også er viktig for at de pårørende skal komme seg videre. Michale Jackson skal derimot holdes på kjølen i månedsvis med den belastninge den medfører for hans mindreårige barn. Noe kan muligens forklares med ekstraordinære obduksjoner men det kan neppe ha tatt så lang tid.

Uansett er det på tide å bli ferdig med MJ sitt dødsfall slik at verden kan komme videre og ikke minst hans familie.

 


Side 53 av 56

Antall besøkende

Vi har 3 gjester her nå